Master Bloom fortsätter att imponera.
Topptreåringen följde på tisdagen upp derbytriumfen i Danmark med enkel seger i Bro Park Classic.

Master Bloom vann Bro Park Classic i överlägsen stil. Svensk Galopp.


Flera fina löpningar avgjordes under SM-dagen på Bro Park men i kvällens högst doterade lopp, Bro Park Classic för skandinavienfödda treåringar, stod inget SM-tecken på spel. Det gjorde däremot ett förstapris på en kvarts miljon kronor och det gick till Master Blooms ägare sedan jättetalangen utklassat motståndet med Carlos Lopez i sadeln.
– Vi är självfallet jättenöjda, han gjorde en bra prestation och tog fjärde raka segern. Det är väldigt stort för oss, sa hästens tränare Cathrine Erichsen.
Det var Master Blooms sjätte seger i tionde starten och så här långt har han sprungit in 1 213
804 kronor. Den summan lär växa ytterligare innan det är dags att summera säsongen.
– Dessvärre är han inte anmäld till Breeders men han är anmäld till både norskt och svensk S:t Leger så ser allt bra ut kommer vi prova där för det känns som att den här hästen står hela dagen, sa Erichsen.

Sto bäst bland tvååringarna
Niels Petersen har tränat fram åtskilliga toppdjur och i Ramone har han en ny potentiell stjärna. Stoet tog nu sin tredje seger när hon i karriärens fjärde start kämpade ner For The Roses i en tät upploppsstrid i SM för tvååringar.
– Det är bara nio dagar sedan hon startade i Norge så det är tufft gjort att komma hit och vinna, men hon visade att hon är en fantastiskt häst, sa segerjockeyn Per-Anders Gråberg.
– Nu ska hon få åka hem och ta ett break och sedan förhoppningsvis komma tillbaka till Breeders, sa Niels Petersen.
Ramone belönades med 200
000 kronor för segern medan Roy Arne Kvisla-tränade Kashgar, även han riden av Per-Anders Gråberg, fick nöja sig med 150
000 kronor för fullträffen i SM-Sprinters. Det beloppet uppgick även segerchecken i SM-Classic till och den gick till en överlägsen Tam O’Final. Christer Hederud-träningen ledde överlägset från start till mål under Carlos Lopez.
– Han var grym i dag. Vältränat! sa Christer Hederud och fyrade av ett stort segersmil.
I SM för amatörer tog Alina Öhgren hem mästartiteln, före sin bror Elliot Öhgren,
genom att lotsa Annika Sjökvist-tränade City Bridge först i mål. Där fick den vinnande hästens ägare nöja sig med 28
000 kronor.

Bäva månde konkurrenterna inför Sweden Cup
Kvällens mest rafflande upploppsduell kom i guldlöpningen och det trots att endast tre hästar startade. Dessa tre, Gold Tyranny, Eye In The Sky och Guiseppe Piazzi, stred jämsides upploppet ner och tuffast till slut var den sistnämnde tillsammans med Oliver Wilson. Sexåringen efter superhingsten Galileo gjorde första starten på över ett år och bäva månde konkurrenterna inför kommande storlopp.
– Det är en klasshäst! Nu åker vi hem och sedan hoppas jag att vi ses till Stockholm Cup, sa Guiseppe Piazzis tränare Flemming Velin.

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerad september 4, 2018 21:06 via Kanal75

Dagens tävlingar
Åby (Å) V64 V4 DD V3 Rättvik (Rä) V4 LD V5 V3 Örebro (Ö) V5 V4 V3