Margaretas miljonsatsning förgyller V4-loppen på lördag

,

Det är toppsport i lördagens V75-finaler med världsstjärnan On Track Piraten i spetsen.
Men det är ännu högre prispengar i de inledande V4-loppen som startar tävlingsdagen på Solvalla.
Margaretas Tidiga Unghästserie drar igång med hela 300 000 kronor i förstapris i varje lopp som är riktiga godbitar.

Margareta Wallenius-Kleberg driver Menhammar Stuteri som hennes pappa Olof Wallenius köpte 1947. Stuteriet har såväl avelshingstar som fölston, vilka firat enorma framgångar världen över. I år, 2017, firar Menhammar 70 år och med anledning av det har Margareta Wallenius-Kleberg bestämt sig för att starta en penningstark tidig tre- och fyraåringsserie.
Margareta Wallenius-Klebergs sponsring är huvudingrediensen i ett samarbete där även Solvalla och Svensk Travsport ingår. Totalt kommer det att köras 16 lopp under första halvåret 2017 på Solvalla med 300 000 kronor i förstapris. Ekonomiskt innebär det ett tillskott på 9,6 miljoner i prispengar med lika fördelning mellan tre- och fyraåriga hingstar/valacker samt ston.
– Återigen visar Margareta Wallenius-Kleberg sitt stora hjärta och känsla. Hennes insatser för travet i stort och hennes betydelse för svensk travsport går inte att överskatta. Jag gillar tanken med serien, en satsning på unga hästar och på en tid av året där det inte krockar med så många andra unghästlopp, sa Lutfi Kolgjini i ett pressmeddelande från Svensk Travsport i fjol.
Margaretas Tidiga Unghästserie börjar alltså nu på lördag på Solvalla och körs som de fyra första loppen vilka är riktigt sportsliga godbitar.

Kanal 75