Marcus Melanders karriär i Nordamerika fortsätter att gå spikrakt uppåt.
Natten till söndagen svensk tid tog den 26-årige svenske travtränaren en av sina största segrar hittills när nyförvärvet Crazy Wow skrällvann Maple Leaf Trot i Toronto.

Skrällmannen Marcus Melander.


De kanadensiska totospelarna var inte med på noterna när Marcus Melander drog av skorna på Crazy Wow, hästen som kom till stallet för två månader sedan och gjorde sin andra start i nya regin.
Hemmasonen Jodie Jamieson satt för första gången upp bakom sexåringen och serverade spårsnålast tänkbara resa då han först tog ledningen från innerspår, släppte till hårt betrodde Will Take Charge efter 500 meter och sedan fann luckan invändigt om denne på upploppet.
Ett upplopp där Crazy Wow visade sig ha överlägset piggast ben och sprintade ifrån sina konkurrenter med tre längder.

Inte överraskad
Vinnaroddset blev 32 gånger pengarna, men komettränaren var inte lika chockad som spelarna när han i vinnarcirkeln fick frågan om det i Nordamerika fortfarande ganska sällsynta fenomenet att tävla barfota.
– Jag har funderat på att dra av honom skorna sedan jag fick in hästen. Vi har tränat på vårt sätt och han kvalade på bra sätt i Pocono. Det fattades lite i honom i förra veckan (kvalificeringsloppet till Maple Leaf Trot där Crazy Wow slutade trea) vilket inte var konstigt efter åtta veckors paus. Vi hade planerat att köra barfota redan då, men det blev två strykningar till loppet vilket gjorde att vi bara behövde besegra en häst och då bestämde vi oss för att spara fötterna till finalen. Banan var fantastiskt fin idag så det var ett lätt beslut, sade Melander som sedan ombads kommentera vinnaroddset:
– Jag är inte så överraskad med tanke på vilken fin resa han fick. Hästen har visat tidigare att han kan besegra de bästa och har känts otroligt formstark i veckan. Han var väldigt fin i värmningen, sedan visste jag att vi hade extraväxeln med barfotakörningen.
Segertiden 1.09,1/1 609 meter var en tangering av personbästa för sexåringen som belönades med drygt två miljoner kronor.

Kanal 75

Publicerad september 2, 2018 12:07 via Kanal75

Dagens tävlingar