Lerigt , blött , regningt , regn , kladdig bana , annorlunda

Måndagens travtävlingar med V64® flyttas till Örebro

,

Måndagens travtävlingar (29 januari) med V64® som skulle gått på Färjestad flyttas till Örebro. Anledningen är väderomställningar som gjort att Färjestads bana inte är i tävlingsmässigt skick.

Lerigt , blött , regningt , regn , kladdig bana , annorlunda

Svensk Travsport informerar varför tävlingarna flyttas:

"Efter flera dygn av varmgrader är Färjestads bana just nu inte i tävlingsmässigt skick. Måndagkvällens tävlingar flyttas därför till Örebro.
– Banan är tyvärr för blöt idag. Vi vill inte riskera säkerheten för hästar och kuskar, säger Färjestads sportchef Greger Artursson.
Temperaturomslagen vintertid är en utmaning för travbanorna. När det hastigt går från kall- till varmgrader blir banan ofta okörbar under några dygn, oavsett vilka åtgärder banpersonalen sätter in. Och har man otur är det just då som tävlingarna ligger i kalendern.
– Vi hade förhoppningar fram till tidig förmiddag men tvingades då konstatera att det inte går att tävla hos oss på ett säkert sätt ikväll, säger Greger Artursson som även har haft med Jordbruksverkets banveterinär i beslutsprocessen.
Tävlingarna flyttas därför till Örebro.
– Vi hade tävlingar igår söndag så banan är därför redan väl förberedd. Underlaget kommer vara bra hos oss, men förstås lite smetigt, säger Örebrotravets chef Björn Andersson.
Distanserna i autostartsloppen ändras, från 2140 till 2100, samt från 2640 till 2609 meter. Samtliga lopp körs enligt ordinarie tidsschema, men kvalloppet är inställt.
I publicerade startlistor, till exempel hos ATG och andra spelbolag, kommer det under dagen stå "Färjestad" som bana. Efter att tävlingarna är avslutade skiftas uppgiften om tävlingsbana i Svensk Travsports databas, och tävlingarna kommer därefter att räknas som Örebro-lopp."

I och med bytet av bana så är återbetalning möjlig.