Månadens hästägare juni 2016: Stall Rabatt

,

Järvsö Blomster är en speciell häst med en annorlunda bakgrund. Hennes ägargäng är en känd samling travprofiler. Under juni tog hon den sjätte och sjunde raka segern. Det gör Stall Rabatt till månadens hästägare.

För fri publicering tom 2016-07-13.


De dåvarande arbetskamraterna Markus Myron och Johan Abenius funderade på att köpa in sig i en häst. De hittade vad de sökte i Mats Norbergs Mana Glans. När han sedan skulle pensioneras ville de ha en nykomling och hittade den i Järvsö Blomster. Med på resan anslöt även bland andra Mats Denninger, Remy Nilsson och Stig Wiklund.
Järvsö Blomster var en talang och hennes första två segrar som treåring lovade gott. Hon kvalade in till Kriteriestoets final på Dannero där hon gjorde ett tappert lopp som trea. Som fyraåring kom skadeproblemen och ägargänget valde att avbryta satsningen på tävling och istället låta Järvsö Blomster bli mamma. Under 2014 föddes Stjärnblomster.
Men, efter livet som fölsto gjorde Järvsö Blomster en sensationell comeback på tävlingsbanan och hon har radat upp segrar. I juni 2016 kom den sjätte och sjunde raka segern för det sjuåriga kallblodsstoet.

Jublande glada ägare
Under måndagskvällen samlades ägargänget, Stall Rabatt, på Hagmyrens travbana i Hudiksvall för att se Järvsö Blomster starta i Sto-SM för kallblod med ett förstapris på 250 000 kronor. Det var spänt på publikplats när de tog emot hästarna som defilerade framför publiken.

– Att vi får vara med om allt detta, det är inte klokt, sade Iia Abenius med tårar i ögonen när det var fem minuter kvar till start.
När det var dags för start körde Örjan Kihlström ett perfekt lopp med Järvsö Blomster. På upploppet var det spännande, riktigt spännande. Ägarna jublade när hon gick i mål, men var hon först? Några rafflande minuter följde innan speakern ropade ut att Järvsö Blomster blivit svensk mästare. Ett stort jubel utbrast på publikplats för alla i Stall Rabatt, månadens hästägare i juni 2016.

Juryns motivering: En bra inledning, en skada, ett fint stoföl och en härlig comeback. Så kan man sammanfatta tävlingskarriären hittills för ert fina sto Järvsö Blomster. En senskada gjorde att ni valde att låta henne vila och istället få bli mamma och vänta och se vad framtiden bar med sig. Det blev som bekant en återkomst på tävlingsbanorna och 2016 har hittills varit ett succéår. I juni tog hon sin sjätte och sjunde raka seger och en fin tredjeplats efter en monsterspurt. Ert tålamod och omtanken om er häst snarare än hennes prestationer på banan gör er till månadens hästägare i juni 2016.

Svensk Travsport