Man från Dalarna tog hela potten på V64® – vann 4,4 miljoner!

,

Mannen från Dalarna blev ensam med alla rätt på V64®.
– Jag har planerat att pensionera mig senare i år så det här kom väldigt lägligt, säger vinnaren som vann drygt 4,4 miljoner kronor.

Fredagens V64® i Boden inleddes med dubbla storskrällar och efter de första två avdelningarna fanns endast 92 system kvar och värdet uppe i hela 47 828 kronor. Trots att relativt betrodda hästar följde var det endast spelaren från Dalarna som stod kvar när andrahandsfavoriten Ivar Journey höll undan för favoriten Maybach W.F. i sista avdelningen. 4 438 015 kronor blev den fantastiska vinsten.
– Det var bara jag som singlat den hästen. Jag har planerat att pensionera mig senare i år så det här kom väldigt lägligt. Det går lite lättare att jobba i dag, berättar den glada vinnaren.

“Man måste chansa lite”
Systemet kostade 528 kronor att lämna in. Mannen hade hittat tre spikar och inledde med helgardering i de två första avdelningarna. I inledningen blev det ytterst hårt i mål mellan andrahandsfavoriten och storskrällen. Men vinnaren hade målfotot med sig.
– Det var en jättestor favorit i första avdelningen, men jag kände att jag ville ha med alla hästar. Jag fick bara den känslan. Jag brukar göra så ibland, man måste chansa lite, förklarar han.
Vinnaren har tidigare haft egna hästar och sysslat mycket med trav. Han följde loppen med stor spänning och hade markerat V6, vilket innebär att vinsten skulle bli 2,5 gånger vid sex rätt, men för fem eller fyra rätt hade han blivit helt utan vinst. Det blev därför en extra spännande upplösning.
– När det är jackpot brukar jag spela på endast sex rätt, men man kan missa mycket pengar då också. Jag var rejält nervös inför det sista och näst sista loppet, ler han.

“Sov inte mycket den natten”
När sista loppet var klart berättade han direkt för sin sambo att han hade vunnit. Men han visste inte då att han var ensam om att hitta alla rätt.
– Jag sa till henne att jag vunnit kanske en halv miljon. Något mer trodde jag inte. Sen kom resultatet fram: “Det är fyra miljoner!” skrek jag. Min sambo blev jättelycklig, och jag sov inte mycket den natten. Men det var en rolig känsla, säger han.
Nu siktar vinnaren fram mot pensionen. Men först väntar en utlandsresa.
– Vi ska åka iväg en sväng utomlands som var bestämt sedan tidigare. Men nu blir det lite extra roligt och man kan fira lite också.

Julia Björklund