Mamma Sandra vann storlopp i comebacken

,

I maj pausade hon löpkörningen på grund av magen.
På torsdagskvällen var etablerade kusken Sandra Eriksson, 29, tillbaka i sulkyn igen på hemmabanan i Boden och slog till med en storseger direkt i comebacken i treåringsloppet Boden 100 år med familjehästen Swagger.
– Det var tårar när vi passerade mål…

Comeback efter mammaledigheten och seger direkt för Sandra Eriksson.


2014, 2015 och 2016 var tre framgångsrika år för Sandra Eriksson. Hon blev då kuskchampion på Skellefteåtravet två år i rad innan hon 2016 även slog till med att bli champion hemma på Bodentravet.
Även de senaste åren har varit framgångsrika då banorna i södra Sverige varit nya jaktmarker för 29-åringen som nu flyttat hem till Boden igen – och blivit mamma.
I augusti blev hon mamma för första gången och hade då tagit beslutet att plocka ut proffslicensen på Bodentravet i framtiden.
Sandras comeback i sulkyn har varit aktuell i några veckor och kanske var den just planerad till torsdagskvällens V64-tävlingar på hemmabanan.
Sandra Eriksson körde fyra lopp under kvällen och slog i det tredje försöket till med seger i treåringsloppet Boden 100 år med 100
000 kronor till vinnaren.
Segervapnet var familjehästen Swagger som pappan Lars-Åke Eriksson
í Boden både fött upp och äger.
Swagger, andrahandsfavorit på spelet, fick ett lopp i tredjeparet invändigt och luckan kom till slut. Mållinjen skar Sandra Eriksson med högerarmen i skyn.
– Det är skönt att vara tillbaka – speciellt när det går så här bra. Jag har alltid tyckt att Swagger varit talangfull men haft lite problem med nerverna, och jag har varit rädd för att det ska spela in. Men han har ju visat sig vara tvärtom. Det är hans tredje start och han vinner ett sånt här fantastiskt fint lopp! sa Sandra.
Bodentravets andra storlopp Mäster Gustafs pokal – med försök och final under kvällen – vanns av finske förhandsfavoriten Backward’s Boy med Mauri Jaara i sulkyn.

Mikael Wikner, Kanal 75