Malmrot: “Ska köra elitloppshelgen sista helgen i maj”

,

Travsporten fortsätter att rulla på med stränga restriktioner och tomma läktare.
Men hur blir det med landets största publikfest under coronapandemin?
Elitloppet ska avgöras om två månader och Solvallas sportchef Anders Malmrot gav sin syn på läget i samband med lördagens V75-finaler.
Ambitionen är att vi ska köra elitloppshelgen sista helgen i maj.

Anders Malmrot Thomas Blomqvist, TR Bild.


Att köra vardagstrav utan publik är egentligen inte någon drastisk skillnad då många läktare ändå gapar tomma under de flesta mindre tävlingsdagarna i Sverige.
Men kan man verkligen avgöra Elitloppet, själva sinnebilden för en publikfest, helt utan åskådare?
Sett till prognoser för hur coronaviruset förväntas spridas över landet och vidhängande åtgärder från myndigheterna är det väldigt svårt att föreställa sig 30 000 jublade travfans på plats på Solvalla sista söndagen i maj.
Folkhälsomyndighetens rapport uppdaterad 27 mars visar att man räknar med att toppen på kurvan för antalet som kräver sjukvård i Stockholmsregionen ligger ungefär 85 dagar framåt i tiden.
Anders Malmrot verkade inne på den linjen när han fick frågan på lördagen.
– Det som kom fram igår, att man drar ner antalet personer för allmän tillställning till 50 gör att man backar lite grann i tron att det ska lösa sig publikmässigt till Elitloppet. Men återigen är det bara spekulationer, sade Malmrot som däremot inte verkar beredd att flytta tidpunkten för evenemanget.
– Vi har nio veckor kvar så vi avvaktar och ser, men ambitionen är att vi ska köra elitloppshelgen sista helgen i maj.

Robin Johansson, Kanal 75