Anders Malmrot, Solvallas sportchef. Lars Jakobsson TR Bild.

Malmrot positvt överraskad på Rivieran

,

Hallå där…
…Anders Malmrot, Solvallas sportchef som precis varit i Frankrike och spanat efter potentiella hästar att bjuda in till Elitloppet.

Anders Malmrot, Solvallas sportchef. Lars Jakobsson TR Bild.


Vad säger du om söndagens Grand Criterium de Vitesse?
– Jag tyckte det blev ett mycket bättre lopp än vad jag hade förväntat på förhand, upplagan kändes inte lika stark som tidigare.
Hela åtta hästar sprang under 1.10!
– Ja, det var verkligen full fart hela vägen. Delia du Pommereux höll uppe tempot och föll på det själv. Jag vet att de vill komma till Paralympiatravet. Går det bra på Åby är det förstås intressant med ett sådant toppsto.
Hur många potentiella elitloppshästar såg i söndags?
– Tre skulle jag säga.
Vad säger du om vinnaren Vivid Wise As?
– Han var fantastisk som kunde vinna från den positionen långt bakifrån. Jag pratade både med tränaren Alessandro Gocciadoro och ägaren Antonio Somma efter loppet och vi ska höras i veckan om hur planen för matchningen ser ut.
Om du skulle kommentera övriga, är det någon du fastnade för lite extra?
– Emeraude de Baissom som drog fram Viviv Wise As är spännande. Jag kan tänka mig att hon är en trevlig häst för Harper Hanovers lopp, men efter söndagen inte helt främmande för Elitloppet heller. Jag tycker också det var roligt att se att Go On Boy är på väg tillbaka, det är en otroligt bra häst. Jag har alltid gillar honom och tror att han kan vara ruskigt vass på Solvalla. Gently de Muze är bra men där har Jean-Michel Bazire sagt att sagt att det inte är aktuellt att resa med hästen.
San Moteur blev först att för en elitloppsbiljett. När kommer nästa inbjudan?
– På lördag.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75