Malin Åberg från Umeå äger en ”halv svans” i en riktig topphäst i USA. Captain Corey på upploppet i måndagskvällens lopp (infälld).

Malin Åberg ny ordförande på Umåker

,

Malin Åberg blir ny ordförande för Umåker.
– Det känns väldigt inspirerande, men vi måste jobba på hårt nu.

Malin Åberg från Umeå äger en ”halv svans” i en riktig topphäst i USA. Captain Corey på upploppet i måndagskvällens lopp (infälld).


Vid höstens extrastämma valde den dåvarande ordföranden Anders Nilsson och den övriga styrelsen i Västerbottens travsällskap att ställa sina platser till förfogande. Under torsdagens årsmöte valdes Malin Åberg till ny ordförande, efter att tidigare ha fungerat som vice ordförande. Hon tillträder platsen omedelbart.
Sedan tidigare är det klart att Emilia Riström blir ny travbanechef på Umåker. En tjänst som hon påbörjar den 20 mars.
– Det känns väldigt inspirerande och spännande, men vi måste jobba på hårt nu. Först och främst gäller det att kunna ha en ekonomi i balans, det är ju lite tuffare förutsättningar nu med det omvärldsläget som är och det blir såklart den största utmaningen. Men i övrigt tänker jag att vi, inom styrelsen tillsammans med den nya tillträdande travbanechefen Emilia Riström, ska jobba mycket för att få in nya licensinnehavare och fler hästar till Umåker, säger Malin Åberg.

Daniel U. Olsson, Kanal 75