Makethemark klev över tre miljoner

,

Årsdebuten avklarad – i bländande stil.
Petri Salmelas Makethemark visade att han inte led av någon ringrost i årsdebuten i Bollnäs på fredagskvällen.

Makethemark och Ulf Ohlsson. LARS JAKOBSSON. För fri publicering tom 2018-04-20.


På julafton var Makethemark med i Criterium Continental på Vincennes i Paris och slutade oplacerad efter ett tufft lopp.
På fredagen klev Petri Salmelas stjärna ur 2013 års kull över tre miljoner intjänat när hästen årsdebuterade med seger i ett V64-lopp i Bollnäs som stor favorit.
I ledningen satt Daniel Redén med Canari Match och tilläts bestämma första rundan efter 1.19,0. Ulf Ohlsson satt i andraparet utvändigt och väntade ända till 350 meter från mål med attacken och då gick det undan.

“Kommer hävda sig bra”
En stillasittande kusk lät Makethemark äta in meter för meter och kort före mål hade Makethemark tagit sig förbi. 18:e segern i start nummer 34 var ett faktum.
– Det var en bra häst i ledningen och jag trodde inte att han skulle hinna fram men han gick oerhört fort sista 500. Han är i en hård klass men jag tror att han kommer att hävda sig bra den här säsongen, sa Ulf Ohlsson om Makethemark som segrade på tiden 1.15,4 över 2140 meter, autostart. Tvåa slutade en comebackande Canari Match och trea Order By Keeeper.
Mahethemarks nästa uppgift blir femåringsloppet Berth Johansson Memorial i V75 på Umåker på lördag.

Mikael Wikner, Kanal 75