Makethemark blev den åttonde hästen att bjudas in till Elitloppet.
Tränaren Petri Salmela och kretsen kring stjärnan har tackat ja till att vara med.
– Det känns riktigt bra, det bubblar inombords, sa Petri Salmela.

Det är 19 dagar kvar till Elitloppet och under tisdagen presenterade Solvallas sportchef Anders Malmrot den åttonde hästen. Det blev Makethemark som har vunnit 21 lopp i karriären och sprungit in drygt 5,1 miljoner kronor. Den sexårige hingsten vann i årsdebuten i Gulddivisionen på Romme och startar på söndag i Copenhagen Cup.
– Det är ett av det största som har hänt i mitt travliv. Det är en härlig känsla att få vara med, sa Petri Salmela i Solvallas Facebook-sändning under tisdag eftermiddag.
– Vi är inte med för att bara vara statister. Om vi får ett bra läge kan han ta en finalplats. I fjol mötte han flera gånger Sveriges och Europas bästa hästar. Nu har han fått en vinter till och behöver egentligen inte bli så mycket bättre. Han har visat att han tillhör eliten och det räcker om han håller samma nivå och tar loppen rätt.
– Som treåring vann han Treåringseliten så distansen fungerar bra, även om han är bäst över medeldistans. Han gick med skor på Romme och på söndag kör vi optimal balans barfota runt om. Han kommer att få riktig fart i kroppen och då tror jag att han med ett lopp till i kroppen är toppformen riktigt nära om två veckor, sa Salmela.

“Har varit på min lista hela tiden”
Solvallas sportchef Anders Malmrot var redan i fjol nära att bjuda in Makethemark till Elitloppet och har haft stjärnhästen i tankarna hela tiden.
– Han har alltid varit med och slagits i toppen under hela sin karriär. Han har utvecklats för varje säsong och blivit bättre och bättre. Hästen har alltid varit på min lista och efter det han gjorde på Romme i sin årsdebut med skor på hovarna så kände jag att i år är det Makethemarks tur att vara med i Elitloppet, sa Anders Malmrot.

Följande hästar är klara för Elitloppet 26 maj på Solvalla:
Aubrion du Gers (Frankrike)
Dijon (Frankrike)
Double Exposure (Sverige)
Lookng Superp (Norge)
Makethemark (Sverige)
Propulsion (Sverige)
Readly Express (Sverige)
Uza Josselyn (Schweiz)

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerad maj 7, 2019 15:48 via Kanal75

Dagens tävlingar