Mads H Nielsen dominerade Guldklockan

,

Han vann grundserien.
Han vann ett försök och han vann finalen.
Guldklockan 2017 dominerades av Mads H Nielsen.

Guldklockan är lärlingarnas mest prestigefyllda uppgörelse och tittar man i listan bland tidigare segrare så finns namn som toppkuskar Torbjörn Jansson och Örjan Kihlström. Vi hittar även framgångsrika tränare som Stefan Melander, Stefan Hultman och Daniel Redén.
I år blev det dansk seger genom Mads H Nielsen som verkligen etablerat sig på den svenska huvudstadsbanan. Mads H Nielsen, 25, jobbar hos Solvallatränaren Peter G Norman och han har haft ett synnerligen starkt 2017 där han bland annat representerat Sverige i lärlings-EM.
Mads H Nielsen vann grundserien av Guldklockan och kom till finaldagen med fina förutsättningar. När han sedan slog till direkt och vann det första av två försök på onsdagen med favoriten Toreador så stod det klart att han skulle få välja häst först i finalen. I det andra vann Tomi Haapio med favoriten Jaguar Hill medan Mads H Nielsen blev sexa bakom M.T.Knight Rider.

Kastade körspöet
I finalen valde Mads H Nielsen att köra Louie Brodde och trots ett svårt utgångsläge med spår 11 blev det till slut en mycket stabil seger efter en offensiv styrning.
När Mads H Nielsen skar mållinjen kastade han körspöet i en härlig segergest.
– Det är många känslor. Det är jättestort. Det är det absolut det största. Jag tyckte Louie Brodde var bästa hästen i fältet och det visade han också, sa Mads H Nielsen.
Tvåa i finalen blev Oskar Kylin-Blom med She’s From Above och trea Marika Eriksson med Comte du Pommeau.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75