Lyckad kvalkväll för Jan-Olov Persson

,

Jan-Olov Persson firade stora framgångar på Bjerke under måndagskvällen.
Han kvalade in två hästar till Norskt Kallblodsderby och en häst till Derbystoet.

Det kördes uttagningslopp under måndagskvällen till de klassiska loppen för fyraåriga kallblod.
Jan-Olov Persson fick tre tränarsegrar med sig och det var Stjärnblomster som inledde genom att vinna sitt försök till Derbystoet. Hon övertog tidigt ledningen och vann enkelt på tiden 1.28,5/2100a. Stjärnblomster vann för en månad sedan det svenska Derbystoet och har nu chans till en ny storloppstitel i Norge.
I uttagningsloppen till Norskt Kallblodsderby blev det två Jan-Olov Persson-tränade segrar. Först styrde han själv in Månlykke A.M. till en knapp seger på tiden 1.28,0/2600a. Sedan vann Ulf Ohlsson med den svenske derbytvåan Tekno Eld. Han höll enkelt ledningen från innerspåret och vann hur lätt som helst med krafter kvar på tiden 1.27,7/2600a.
I det tredje uttagningsloppet till Norska Derbyt blev det också en favoritseger genom svenske derbyvinnaren Philip Ess som vann enkelt på tiden 1.27,2/2600 meter för sin tränare Öystein Tjomsland.
Förstapriset i uttagningsloppen var 30 000 norska kronor. Finalerna körs på Bjerke den 9 september med 750 000 kronor till vinnaren i Kallblodsderbyt och 375 000 kronor i Derbystoet.

Michael Carlsson, Kanal 75