Lutfi Kolgjini till 3000 tränarsegrar

,

Lutfi Kolgjini har nått ännu en milstolpe i sin fantastiska karriär.
När Sashay My Way vann det inledande tvååringsloppet på Jägersro under tisdagskvällen var det tränarseger nummer 3000 för Kolgjini.
– Jag är mycket stolt, sa den färgstarke Jägersro-tränaren.

Lutfi Kolgjini, 59, har en tid haft en seger kvar till att ta 3000 tränarsegrar. Passande nog kom den under Hugo Åbergskvällen och i det inledande tvååringsloppet. Stall Kolgjini hade fem av åtta hästar med i loppet – och det blev storslam. Sashay My Way loppet från ledningen tillsammans med Erik Adielsson. Segern blev väldigt enkel på tiden 1.14,7 över distansen 1609 meter med bilstart. Tvåa och trea blev de båda stallkamraterna Ultion Face och Ubiquarian Face. Däremot blev det startgalopp för den hästen som Ludde körde själv, Upstate Face, men han var lika glad för det när han mottog gratulationerna i vinnarcirkeln efter jubileumssegern.
– Det känns stort och det var lämpligt att ta den i ett tvååringslopp. Vi har haft många fina tvååringar genom åren och det var väldigt roligt att det var just Erik som tog den. Det känns kul för han har vunnit många stora lopp, bland annat derbyt för oss, sa Lutfi Kolgjini.
– Jag är jätteglad att jag fick vara delaktig men det här är Luddes stund. Jag har vunnit två av de finaste lopp man kan vinna här på Jägersro åt honom, Åbergs och Derbyt, sa Erik Adielsson.

“Haft många fantastiska hästar”
Lutfi Kolgjini har tränat många elithästar genom åren och räknade upp stjärnor som Viking Kronos, Revenue, Joke Face, Raja Mirchi och Going Kronos som några av dem som betytt mest för honom.
– Det man tänker på när man summerar karriären är kanske inte antalet segrar utan så många fantastiska hästar vi har haft förmånen att träna och så många fantastiska storlopp vi har vunnit. Jag är mycket stolt men är även stolt över min familj och min personal som gör ett fantastiskt jobb, sa Lutfi Kolgjini.
Fotnot: 3 000 tränarsegrar eller fler har Stig H Johansson, Olle Goop, Åke Svanstedt, Jim Frick, Robert Bergh, Kari Lähdekorpi och Peter Untersteiner.

Michael Carlsson, Kanal 75