Lutfi Kolgjini slutar som travtränare och avvecklar sin verksamhet med uppfödning.
– Allt ska bort. Jag har hållit på med det här i 45 år, fyller 60, har helt enkelt tröttnat på att jobba oerhört hårt med allt, säger Ludde.

Den karismatiske Jägersro-tränaren har bestämt sig för att sluta med travhästuppfödning. Detta skriver Sulkysport om. Han kommer heller inte att förnya sin tränarlicens nästa år. Därmed blir årets kull med “Face-hästar” den sista.
– Jag har bestämt mig. Alla ska bort, utom fem franska ston som vi ska ha i franska stamboken. Jag har köpt betäckningsrätter i bland annat Ready Cash och Bold Eagle och det vore dumt att inte använda dem, säger Lutfi Kolgjini till Sulkysport.
Ludde har över 50 fölston och meningen är att försäljningen ska gå snabbt och att allt ska vara klart 1 oktober. Han kommer fortsättningsvis att jobba kvar i stallet och hjälpa sönerna Adrian och Dante.
– Vi har haft, och har fortfarande, en fantastisk travsport i Sverige, men det är ju ingen hemlighet att jag varit starkt kritisk länge mot hur saker och ting sköts och fungerar. Jag har hållit på med det här i 45 år, fyller 60, har helt enkelt tröttnat på att jobba oerhört hårt med allt. Därför har bestämt mig för att lägga ner uppfödningen och inte förnya min licens nästa år. Jag ska istället lägga allt fokus på att hjälpa Adrian och Dante med träningsrörelsen, säger Kolgjini till Sulkysport.

Kanal 75

Publicerad september 8, 2019 20:20 via Kanal75

Dagens tävlingar