Lunchseger för On Track Piraten

,

On Track Piraten tog seger nummer 46 i sin karriär när han gästade lunchtravet på Hagmyren under tisdagen.
– Det är en fantastisk häst som är läcker på alla sätt. Det var kul att han fick visa upp sig på lunchen, sa segerkusken Rikard N Skoglund.

Vi är vana att se On Track Piraten tampas mot eliten i Gulddivisionen på V75 om lördagarna eller i andra stora lopp. Men nu hade tränaren Hans R Strömberg hittat en betydligt enklare uppgift åt sin stjärna. Istället för att köra ett snabbjobb hemma i Rättvik startade han på Hagmyrens lunchtrav under tisdagen. I ett fält med blott fem hästar kom On Track Piraten tidigt till ledningen. Han fick lite uppvaktning av utvändige Hard Times en bit under vägen men denne var tidigt trött. Det fanns ingen som kunde hota världens bästa dalahäst som gled undan till en säker seger över upploppet. Vinnartiden blev 1.14,5/2640a och förstapriset var 30 000 kronor. Tvåa blev derbyvinnaren Beau Mec som gjorde comeback och inte hade startat sedan i februari. Det här var elvaårige On Track Piratens 46:e seger i karriären och han har sprungit in 18 miljoner kronor.
– Planen var att pulla upp lite och sedan köra undan rejält till slut. Det fick vi inte, men han kände sig ändå kaxig till slut, sa Rikard N Skoglund efter att ha styrt in megafavoriten.

Kanal 75