Lulius Boko mot derbykvalen som obesegrad – ”Mycket fin”

,

Sju starter – sju segrar.
Lulius Boko genrepade inför derbykvalen med att jogga hem ett lopp på Solvalla på tiden 1.12,1/2140a med gott om krafter kvar.
Den fyraårige hingsten som tränas av Timo Nurmos såg strålande ut och vet fortfarande inte hur det känns att förlora.
– Han var mycket fin, berömde segerkusken Björn Goop.

Den Timo Nurmos-tränade fyraårige hingsten har imponerat i sina lopp och visat att han är något alldeles extra.
Sju starter har inneburit lika många segrar och under måndagskvällen genrepade han inför de stundande derbykvalen om två veckor.
I det sjunde loppet, placerat utanför V5-spelet, glänste han rejält och såg bättre ut än någonsin tidigare.
Lulius Boko öppnade blixtsnabbt från spår två och närmast följde bilen den första biten. Väl i ledningen anförde han i ett jämnt och hårt tempo, 1.10,8 första 500 metrarna och 1.12,8 första varvet. Sedan skruvade Goop upp farten lite igen och Lulius Boko närmast joggade undan över upploppet via 1.10,1 sista 500 metrarna.
– Han var mycket fin, berömde Björn Goop efter loppet.
– Hästen hade mycket krafter kvar och var helt oberörd när han kom in till stallet efteråt, sa Timo Nurmos.
Solvalla-tränaren hade lättat Lulius Boko i balansen inför kvällens lopp, från järnskor till aluminiumskor. Det var även jänkarvagn på för första gången.
– Vi sparar barfotabalansen och rycktussar till derbyt, sa Nurmos.
– Jag tycker att hästen gjorde sitt bästa lopp ikväll och han blir bara bättre och bättre. Han är något extra och det blir spännande framöver.

Jättelöftet Erik The Phantom mot Kriteriet
Timo Nurmos visade även upp en topptreåring den här aftonen och det var Erik The Phantom som inledde V5-spelet tillsammans med Björn Goop. Han tog sin tredje seger i fjärde starten (tvåa i debuten) när han vann Breeders Course med ett par längder. Erik The Phantom öppnade snabbt till ledningen och anförde via 1.12,8 första 500 till 1.14,9 första varvet. Claes Sjöström gick i närkamp och tryckte upp farten på slutrundan med Balotelli Face som höll mycket tappert som tvåa. Men åt Erik The Phantom fanns inget att göra som vann enkelt på tiden 1.13,5/2140a. Det stora målet i höst för jättelöftet är Svenskt Travkriterium.
– Det är en mycket bra häst som är väldigt stark. Han vann med gott om krafter kvar idag och utvecklas mycket nu, sa Timo Nurmos.

Kanal 75