Lugauer: “Jag skäms – men nu är det för sent”

,

Att kuskar räknar fel på varv händer.
Conrad Lugauer gjorde det i ett lopp hemma på Jägersro på fredagen – erkände och hyllades för sin ärlighet.
– Jag skäms – men nu är det för sent.

Conrad Lugauer svarade för en fadäs (arkivbild).


Conrad Lugauer är den stora favoriten till segern i Svenskt Travderby på söndag med hästen Campo Bahia och mjukar upp med att vara en av huvudrollsinnehavarna redan i lördagens V75-omgång.
Jägersro startade sin stora helg med lunchtrav på fredagen. Lugauer – vars stall tjänat över tio miljoner hittills i år – utmärkte sig på ett annorlunda sätt i ett av loppen.
En fadäs. I det tredje loppet fick tysken plötsligt bråttom med Donovan Hall dryga varvet från mål och körde som att det handlade om ett upplopp.
I själva verket skulle hästarna springa ett varv till vilket Conrad Lugauer upplystes om av konkurrenten Joakim Lövgren som satt i ledningen med betrodde Xanthis de Roi.
– Lövgren sa 1100 kvar att loppet var 2600 meter. Då var det redan för sent. Ärligt talat trodde jag att det var 1600 meter och jag skäms nu, sa Conrad Lugauer till reportern Matteus Lillieborg på stallbacken efter loppet, och erkände sitt misstag i direktsändningen i TV12.

“Hade vunnit annars”
Conrad Lugauer slutade oplacerad med sin häst. Joakim Lövgrens Xanthis de Roi höll till tredjeplatsen.
– Det är synd. Jockes häst hade vunnit annars. Jag måste också säga ursäkt till hästarnas ägare. Sådant här ska inte hända, sa en moloken kusk.
Bisittare i tv-studion var travkusken Jennifer Tillman.
– Misstag kan man göra och det är stort att han erkänner så här efter loppet, sa Tillman.
Jägersrotränaren bad också om ursäkt på twitter efter tävlingsdagen och blev hyllad för att inte ha försökt smita undan ansvar.

Mikael Wikner, Kanal 75