Mikael Rosenquist, TR BILD.

Lorenzo Boko överraskade i E3 Revanschen

,

Global Cashflow eller Akilles Face var frågan i E3 Revanschen på Kalmartravet.
Svaret blev Jerry Riordans Lorenzo Boko tillsammans med unge Gustav Johansson.
– En väldigt bra häst och detta är ett jättestort lopp för mig att vinna, sade en nöjd segerkusk.

Mikael Rosenquist, TR BILD.


Fredagskvällens huvudlopp med 150 000 kronor i förstapris hamnade överraskande utanför V64-kupongen. Loppet var en tvåhästarsduell på förhand mellan
Akilles Face
och
Global Cashflow, men när krutröken lagt sig var det Lorenzo Boko som var först i mål. Gustav Johansson lät Akilles Face hålla tempot uppe utvändigt ledande Michelot och skuggade bakom i andrapar utvändigt samtidigt som Global Cashflow låg sist i fältet. Akilles Face galopperade i utgången av sista sväng och Lorenzo Boko tog över och höll undan knappt före en starkt spurtande Global Cashflow.
– Jag var tveksam att jag vunnit, det kändes som att Johan hade bästa farten och jag var inte helt säker på vad mållinjen var, sade Gustav Johansson.

Staro Leonardo imponerade igen
V64®Xpress delades denna gången mellan Kalmar och Romme. Kvällens behållning stod Joakim Lövgrens Staro Leonardo för. Sjuåringen tog sig tredje raka seger och fortsättning lär följa. Joakim Lövgren tog en lugn start och låg lugn en bit bakom rusande Julia Pellini. Zio Tom Jet tog över täten 600 meter före mål och i samma skede tog sig Staro Leonardo fram utvändigt. Redan i sista sväng var Zio Tom Jet en slagen häst och Staro Leonardo tog över och vann lätt med krafter kvar på för årstiden och förutsättningarna vassa 1.11,9/1640 meter autostart.
– Vilken häst. Han går från klarhet till klarhet. Han har fått en lidnersk knäpp. Nu tävlar han på sin högsta nivå han kan efter en del bekymmer. Isabella Eriksson som sköter honom har gjort och gör ett fantastiskt jobb med hästen, sade Joakim Lövgren.
V64-omgången bjöd på en överraskning. Markus Niklasson vann med Bear A Perfection och det var en hel del tur med i bilden. Playit Flax hade segern klar kort före mål då han slog på en galopp och blev diskvalificerad.
Sex rätt betalar 15 444 kronor, fem rätt 2187 kronor och fyra rätt 25 kronor

Joakim Brundin, Kanal 75