Ljuv Musique när jättelöftet tog femte raka

,

Musique d’Inverne imponerade när hon tog sin femte raka seger och är fortsatt obesegrad.
I Margaretas Tidiga Unghästserie vann det Stig H Johansson-tränade löftet enkelt 300 000 kronor.
– Det är en häst utöver det vanliga, berömde segerkusken Erik Adielsson.


Det var unghästkväll på Solvalla tisdag afton efter Sveriges vinst över Schweiz i fotbolls-VM. Det kördes fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie och vi fick se flera jättefina prestationer. Det treåriga stoet Musique d’Inverne vet fortfarande inte hur det känns att förlora efter fem starter. I händerna på Erik Adielsson öppnade hon stabilt och kunde köras till ledningen i första kurvan. Tempot var högt och hon inledde med 1.10 första femhundra metrarna och varvade på 1.13,3. Men den höga farten bekom henne inte det minsta och över upploppet gled Musique d’Inverne bara ifrån till en smått överlägsen seger. Segertiden blev nya rekordet 1.13,1 över distansen 2140 meter med bilstart. Tvåa blev Evelyn som levererade en mycket bra avslutning från kön.
– Hon har visat att hon är bra tidigare och i dag visade hon att hon är mycket bra. Hon slappnade inte riktigt av de andra femhundra metrarna och jag får brottas med henne för att hon skulle springa långsammare. Hon var så vass innan loppet och jag ville inte skicka på henne max i starten, sa Erik Adielsson.
– Men trots att hon inte lugnade ner sig så sprang hon bara och klippte med öronen och lämnade bra hästar. Hon sänkte rekordet med 40, 50 meter och det här är en häst utöver det vanliga. Hon har allt och är otroligt trevlig.

Smällkarameller inledde
Musique d’Inverne var en storfavorit som höll men annars var det skrällarnas afton inom V64. Det började med ett par riktiga knallar när tvåprocentarna Ajlexes Cubano och Butterfly Ima skrällde, tätt följd av sexprocentaren Ad Hoc. I Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga ston vann Butterfly Ima, tränad och körd av Åke Lindblom. Han serverade sin häst en perfekt resa i rygg på ledaren. Luckan kom som på beställning vid upploppets början och Butterfly Ima tog sig enkelt förbi ledande Mellby Fashion som höll tappert som tvåa. Tränare Lindblom var strålande glad över segern och förstapriset på 300 000 kronor. Vinnaroddset blev hela 41,08 och segertiden 1.13,0/2140a.
– Det var fantastiskt roligt och det är jättestort såklart. Jag trodde faktiskt på bra chans men det är inget ovanligt. Vi fick en perfekt löpning men det måste man ha och det måste stämma. Det krävs tur och skicklighet för att vinna. Vi satt och väntade på luckan och när den kom stack hon bara iväg. En fantastiskt fin häst som vi köpte på auktion, sa Åke Lindblom.

Engblom rörd till segertårar
I loppet efter äntrade en rörd tränare Raoul Engblom vinnarcirkeln efter att hans häst Ad Hoc vunnit Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga hingstar och valacker. Trots en resa utvändigt om ledaren var Ad Hoc bara bäst och svarade för en fantastisk prestation. Vinnaroddset blev 24,13 och segertiden 1.13,6/2140a.
– Jag är rörd och känner en enorm glädje. Vi köpte honom på auktion och han har hela tiden varit något speciellt. Han är lite opolerad men blir bättre och bättre. Han är rädd för allt och springer och tittar på allt. Ibland går det inte att köra honom hemma för han är rädd för allt. Det här är jättestort, helt fantastiskt, sa Raoul Engblom.
Kusken Carl Johan Jepson fyllde i.
– Han är lite vinglig men det är jättehög kapacitet i honom. En väldigt talangfull häst. Det blev en tuff inledning och lite väl hårt tempo första varvet men han kändes stark och började spela med öronen i sista sväng, sa Carl Johan Jepson.

Indy Lane är grym – en tuff häst”
I det avslutande loppet i Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker blev det en imponerande seger av Indy Lane. Hästen tog sin sjätte seger i åttonde starten och han vann trots en resa utvändigt om ledaren. Segertiden blev strålande 1.12,6/2140a och tränar gör Björn Röcklinger och i sulkyn satt Jorma Kontio.
– Han är grym och det är otroligt roligt. Han sprang i dödens hela vägen och är stark och rejäl. Det är en tuff häst som jobbar hela vägen, sa Björn Röcklinger.
V64-raden blev så pass svårfunnen att ingen hittade alla sex vinnarna. Det blir därmed jackpot till nästa tisdags V64-omgång på Solvalla.

Michael Carlsson, Kanal 75