Kvaldags i landets äldsta unghästlopp.
På tisdagen avgörs vilka 12 tvååriga travare som får vara med i finalen av Svensk Uppfödningslöpning.
Två försökslopp körs på Jägersro och Solvallas Mattias Djuse blir hårt betrodd med den efter tre starter obesegrade Usain Tilly.

En start i Svenskt Mästerskap på Åby.
Samtidigt ett litet test inför Elitloppet.
Fredrik B Larsson filar på nästa års elitlopp med stjärnan Milliondollarrhyme och hoppas kunna prova en nyhet i lördagens SM-lopp.

På onsdagen lottades uttagningsloppen till Svenskt Travderby 2019.
65 fyraåriga hingstar och valacker gör upp om tolv finalplatser i sex försök som samtliga ingår i V75-spelet på Jägersro nästa onsdag.
Svante Båth, som kvalar en kvartett, är troligen mycket nöjd sedan hans hästar samtliga dragit bra framspår i sina uttagningslopp: Deep Pockets (spår 3), Global Welcome (spår 5), Attraversiamo (spår 5) och Global Withdrawl (spår 2).

På onsdagen lottades uttagningsloppen till Debystoet 2019.
65 fyraåriga ston gör upp om tolv finalplatser i sex försök varav ett ingår i V75-spelet på Jägersro nästa onsdag.
Activated, som tidigare I år vunnit både Drottning Silvias Pokal, fick spår 5 i sitt uttagningslopp. Conrads Rödluva, som hittills tjänat mest i kullen med sina dryga 6,5 miljoner kronor, fick också spår 5 i sitt uttagningslopp.

Conrads Rödluva infriade alla förväntningar och vann enkelt sitt uttagningslopp till Stochampionatet.
Fuxan blir storfavorit till att vinna landets största lopp för fyraåriga travston nästkommande söndag.
– Hon kan inte kännas bättre än hon gör, berömde segerkusken Örjan Kihlström.

En uppstickare och en framtidshäst i början av året.
På söndagen vann sexårige Handsome Brad danska storloppet Copenhagen Cup på Charlottenlunds travbana och sprang rakt in i världseliten.
Efteråt fick tränaren Ulf Stenströmer en inbjudan till Elitloppet.
– Visst är jag glad och hedrad men vi vill avvakta och se hur hästen mår innan vi säger något, meddelade Axevallatränaren.

Ulf Ohlsson ångar på i den allsvenska kuskligan och via åtta segrar veckan som gick har han nu 37 segrars marginal ner till tvåan Carl Johan Jepson, som vann fyra lopp i veckan. Jorma Kontio skuggar och med åtta veckosegrar även för honom är han nu bara två bakom Jepson.

Örjan Kihlström intar en fjärdeplats i allsvenska kuskligan med sina 52 segrar. Men Solvallakusken vann det största loppet i Sverige i förra veckan.
Tillsammans med Propulsion blev det 1,5 miljoner kronor inkört på ett bräde i finalen av Olympiatravet på Åby.

Ulf Ohlsson var med sina tolv fullträffar överlägset bäst i landet under veckan och rycker i toppen av allsvenska kuskligan.

Han vinner sällan flest lopp på ett år, men kör oftast in mer pengar.
I veckan trampade Örjan Kihlström på gaspedalen i allsvenska kuskligan med sju segrar, men fick ändå se gapet öka till ledande Ulf Ohlsson som åter var ”värst” i landet med åtta.
Noterbart var även att Johan Untersteiner med sina sex segrar tog klivet förbi pappa Peter.

Nästa sida »
Dagens tävlingar