Nyhetsarkiv för Stefan Persson

V75®: Phoenix Photo och Kontio avslutade travåret i Sylvesterloppet

,

Phoenix Photo och Jorma Kontio vann det nyinstiftade Sylversterloppet som avslutade V75® på Nyårsafton.
Därmed fastställde han utdelningen till hela 4,4 miljoner kronor på sju rätt den här omgången som var kryddad av en Multijackpot.
Hästens tränare Svante Ericsson var överlycklig över segern som var värd 337 000 kronor.
– Det är helt otroligt. Helt sagolikt och jag älskar verkligen den här hästen, sa Svante Ericsson.

Inför V75 (lördag): En gång champ – alltid champ

,

Att bli kuskchampion för första gången är stort. För catchdrivern Stefan Persson från Halmstad blev det verklighet på Kalmartravet under 2020.
– Det var oerhört kul och definitivt inget jag hade räknat med, säger Stefan.

Inför V75®: Mycket positivt med 2020 för familjen Persson

,

Att 2020 varit ett på många sätt speciellt år har inte undgått inte någon. Dock kanske i något positivare ordalag för Linda Persson än för många andra. Efter att maken Stefan Persson i slutet av fjolåret slutade som proffstränare har familjen fått ett annorlunda liv på många sätt. På lördag kan familjehästen Global Bergkamp vinna V75® hemma i Halmstad.
– Det gäller att våga ändra även på stora saker i livet, konstaterar Linda.

Inför V75® Halmstad: Veterinären i huvudroll både som tränare och kusk

,

Pappa Kari Lähdekorpi var stortränare fram till 2012 då han oväntat avvecklade sin verksamhet. De tre barnen Pekka, Hanna och Maija har dock fortsatt höras talas om sig på landets travbanor och under 2020 har dottern Hanna flyttat fram positionerna ordentligt både som tränare och kusk. På lördag kör hon tre egentränade hästar på V75® på hemmabanan Halmstad.
– Alla tre såg ut att vara ute i jämna lopp där de hävdar sig och har någon av dem lite tur skulle vi kanske kunna få med oss en seger, berättar succétränaren.