Legolas ägare tar förnyad sats

,

Sagohästen Legolas ägare Marko Anic satsar igen.
Ettåringen Eaglemaniac Sox som köptes på auktion för nästan en miljon har anlänt till Lund där hästen ska tränas upp av Jägersroproffset Roger Malmqvist.

Legolas inför VM-starten i New York 1983. På bilden tillsammans med ägaren Marko Anic (höger), tränaren Thomas Nilsson och skötaren Lotta Nilsson.


Wenngarn Yearling Sale hölls förra veckan några mil norr om Stockholm. En av hästauktionens verkliga dyringar var Eaglemaniac Sox, en ettårig hingst efter Bold Eagle och Jolie Reve.
76-årige Malmöbon Marko Anic lade upp 950
000 kronor för den franskfödde krabaten. Anic blev kändis i början av 1980-talet som ägare till Legolas. Sagohästen Legolas, i träning hos Thomas Nilsson, blev omtalad för sina 19 raka segrar från debuten och en första förlust i VM i New York 1983 där det blev en andraplats bakom Ideal Du Gazeau.
Marko Anic har utsett Roger Malmqvist till tränare för Eaglemaniac Sox.
– Hästen har kommit till oss. Vi har börjat lite smått och lagt sele på honom men han är inte körd ännu om man säger. Men det ser trevligt ut och alla drömmar lever, säger Jägersrotränaren.
Roger Malmqvist bedriver sin träningsrörelse på Lutfi Kolgjinis gård Vomb i Veberöd, Lunds kommun och är nära vän med Marko Anic.
– Marko har haft ett uppehåll som hästägare. Förutom den nye har han en tvååring i träning hos mig sedan ett år tillbaka som heter Tamara Face. Vi kommer väldigt bra överens, jag och Marko. Jag åker dit och snackar och dricker kaffe i veckorna ibland och bara pratar lite skit. Marko är inte bara hästägare utan lika mycket en god kompis, säger Roger Malmqvist.

Mikael Wikner, Kanal 75