Lätt seger för Lövgrens stjärna i E3-försöket

,

Executiv Caviar hade lekstuga när han bollade med konkurrenterna i sitt uttagningslopp till korta E3.
Joakim Lövgrens stjärna blir favorit i finalen nästkommande lördag på Romme med 925 000 kronor till vinnaren.
– Han är en klippa som gör precis som han ska göra. Det är rätt häst att köra ut i en årgångsfinal med, berömde Lövgren.


Det kördes uttagningslopp till E3 över kort distans för hingstar och ston under måndagskvällen i Örebro.
Storfavoriten Executiv Caviar infriade förväntningarna och tog tredje raka segern i läcker stil. Joakim Lövgren lämnade inget åt slumpen och avancerade tidigt fram utvändigt om ledaren. Den treårige jättetalangen hade inga problem att ta sin sjunde seger på 14 starter i karriären och han har ännu inte varit sämre än trea. Han travade strax under 1.11 sista varvet och behövde inte förta sig för att vinna.
– Det blev väldigt smidigt och behagligt. Det var inget tempo så det var lika bra att kliva fram i det läget för att ha koll på de andra. Sedan blev det aldrig något riktigt lopp eftersom flera galopperade och ingen kom. Han vann med mycket krafter kvar och det kändes tidigt att det här grejar vi. Det blir jättespännande i finalen, sa tränaren Joakim Lövgren.

Populär hemmaseger
En av de främsta utmanarna i finalen är Lucifer Lane som tog en populär hemmaseger för Johan A Nilsson. Han öppnade snabbt och tryckte sig till ledningen i utgången av första kurvan. Lucier Lane, som tränas av Thomas L Nilsson, vann sedan lätt före Global Unlimited som liftat med i ryggen.
– Det här är jättestort och jätteroligt. Han kändes väldigt fin hela vägen. Nu blir det åka av i finalen också, sa Johan A Nilsson.

Fyra finalister från Båth
Ingen E3-final utan “E3-kungen” Svante Båth som vann E3 över medeldistans i somras som tränare till obesegrade Coin Perdu. Nu fick Båth med fyra hästar i finalerna, tre i den öppna klassen och en i stoklassen. Den som segrade av Svantes hästar var Van Kronos som ledde från start till mål för Erik Adielsson. I en tät upploppsfight mot en tapper Hazard Boko (som travade utvändigt om ledaren) kontrade Van Kronos den sista biten och svarade för en toppinsats, precis som Hazard Boko.

Sunwapta Goj imponerade från dödens
I E3-försöken för ston så imponerade Sten O Jansson-tränade Sunwapta Goj som trots en resa först i andraspår utan rygg var starkast till slut för Claes Sjöström. Hon tog sig kort före mål förbi Crucified som varit het och dragit undan hårt i ledningen. Daniel Redén fick dock en tränarseger kort senare när det lilla stoet Bellatrix Zet spurtade vasst och efter en väl avvägd styrning av Örjan Kihlström hann fram precis före mållinjen före ledande favoriten Callela Lisbeth som blev tvåa.
Mattias Djuse hade en fin kväll och kvalade in tre egentränade hästar till finalerna. Han vann med Helloise Boko som var mycket rejäl vid en övertygande seger från ledningen.
E3-finalerna körs nästkommande lördag på Rommetravet inom V75 med 925 000 kronor i förstapris i vardera loppen.

E3-final för hingstar och valacker – 1609 meter bilstart
Tränare inom parentes
1) Van Kronos (Svante Båth)
2) Lucifer Lane (Thomas L Nilsson)
3) Executiv Caviar (Joakim Lövgren)
4) On Track Banditen (Magnus Jakobsson)
5) Global Unlimited (Svante Båth)
6) Hazard Boko (Per Lennartsson)
7) Lass Revenue (Mattias Djuse)
8) Gilbert Bris (Mattias Djuse)
9) Capitol Hill (Svante Båth)
10) Twist Of Fate (Pekka Korpi)
11) Othellos Magi (Henrik Larsson)
12) Enzo De Vonnas (Tomas Malmqvist)

E3-final för ston – 1609 meter bilstart
Tränare inom parentes
1) Bellatrix Zet (Daniel Redén)
2) Sunwapta Goj (Sten O Jansson)
3) Helloise Boko (Mattias Djuse)
4) Europhile Am (Lars I Nilsson)
5) White Lightning (Jörgen Westholm)
6) Callela Lisbeth (Markku Nieminen)
7) Crucified (Daniel Redén)
8) Willow Pride (Markku Nieminen)
9) Calamra’s Girl (Svante Båth)
10) Bravo Qira (Karl Aikio)
11) Unique Madonna (Hans R Strömberg)
12) Elektra (Hans-Owe Sundberg)

Michael Carlsson, Kanal 75