Lars-Åke Svärdfeldt till sjukhus efter olycka

,

Lars-Åke Svärdfeldt vårdas på sjukhus efter en olycka.
Östersundstränaren ådrog sig skallskador efter att ha fallit ur sulkyn i samband med ett kvallopp.

I samband med att ett kvallopp skulle köras på Östersundtravet under fredagen inträffade en olycka.
Välkände hemmatränaren Lars-Åke Svärdfeldt satt bakom kallblodet Ewy, som skulle ha deltagit i kvalloppet, men hästen blev oregerlig vilket förorsakade att kusken föll ur sulkyn och slog i huvudet.
Lars-Åke Svärdfeldt fördes till sjukhus och där konstaterades att han bland annat ådragit sig en blödning i skallen. Det rapporterar Travronden.
– Det kändes verkligen inte så farligt till en början, men jag åkte in med ambulans mest som rutin. Men väl inne på sjukhuset visade det sig att jag hade en blödning i skallen och dessutom ett par knäckta revben. Jag anar att det var adrenalinet som slog till där direkt efter olyckan, för i dag är det inte bra. Det är riktigt mörker, för att tala klarspråk. Det är tur att man går på smärtstillande, säger den 68-årige travtränaren till Travronden och tillägger om framtiden:

Det känns som att det får vara bra nu. Samtidigt har jag hållit på med det här hela livet, farsan min var också travtränare. Så det har blivit en livsstil. Men vi får se hur det blir. Först och främst är fokus på att jag ska bli bra, sedan får vi se hur jag gör, säger Svärdfeldt.

Daniel U. Olsson, Kanal 75