Lärling misstänkt för misshandel ? polisens utredning på is

,

Misstänkt för hot och misshandel.
Kontaktförbud.
Polisanmälan och en förundersökning som just nu är lagd på is.
På tisdagen blev den kände travlärlingen, som är misstänkt för att ha trakasserat en kvinnlig arbetskamrat, friställd från sitt arbete i ett av landets största travstall.

Det var travsiten Ingvarsson & Persson som på tisdagen skrev om allvarliga anklagelser i ett av landets största travstall.
Enligt polisprotokoll har lärlingen slagit den kvinnliga hästskötaren vid tre tillfällen. Lärlingen har också sagt att han skall ha ihjäl henne om hon polisanmäler honom. Han har dessutom olovligen tagit kvinnans mobiltelefon och raderat meddelande som han själv skrivit och enligt anmälan har han sagt osanningar om kvinnan till deras gemensamma chef, skriver Ingvarsson & Persson.
Den utsatta kvinnan har sedan 28 maj skyddats av ett kontakförbud, utfärdat av tingsrätten, som nu löpt ut, samtidigt står polisutredningen still.
– Vi har helt enkelt inga resurser just nu för den här typen av brott, säger polisen som jobbat med ärendet och är väl insatt i vad det handlar om, till Ingvarsson & Persson.
Den kvinnliga hästskötaren har sedan tidigare slutat arbeta i storstallet och på tisdagen agerade även travtränaren och friställde den misstänkte lärlingen.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75