Jan-Olov Persson vann med dagens största favorit på GS75®. Lars Jakobsson TR Bild.

Läcker debut av Lannem Stella

,

Lannem Silje var ett unikum.
Hon vann 46 lopp på 53 starter och sprang in 6,8 miljoner kronor.
Dottern Lannem Stella vansläktas inte och vann debuten i imponerande stil på fredagskvällen.
– Det är en väldigt fin häst och det fanns gott om krafter kvar, sa hästens tränare Jan-Olov Persson.

Jan-Olov Persson vann med dagens största favorit på GS75®. Lars Jakobsson TR Bild.


Norskfödda Lannem Silje tävlade mellan 2013 och 2015 samt 2018. Hon tränades av den norska amatören
Ola M. Skrugstad
och kördes av
Tor Wollebaek. 2015 drabbades hon en en allvarlig skada och fick gå över till avel. 2018 gjordes ett försök till comeback men Lannem Silje visade att hon inte ville tävla mer och fick övergå till avel på heltid.
Hennes förstfödda, Lannem Stina, kom aldrig till start, men den andra avkomman Lannem Stella köptes tidigt av Menhammar Stuteri och tränar gör Jan-Olov Persson.
Lannem Stella påminner mycket om sin mamma och löste sin tävlingsdebut på bästa sätt. Första varvet avverkades utvändigt ledaren, men varvet före mål så tryckte Jan-Olov Persson sig till ledningen och Lannem Stella drog sedan undan med flera längder och vann mycket lätt med gott om krafter kvar.
– Hon var fin. Det var första gången i Bollnäs och kvällstrav och hon var lite “tittig”, sa Persson.

Dyker upp på V75
Senare på kvällen kördes en V64-omgång och spelarna fick en tung inledningen. Tvåprocentaren Sister Of Mercy spurtade bäst för David Nylander och avslutade starkt gjorde också Odd Harmonia, streckad på fem procent, för Rikard N Skoglund.
Efter två skrällar blev det favoritbetonat. Ruger gjorde sin plikt i V64-3. Cornerstone blev pigg kort efter start och drog iväg i 40 meters ledning. Ruger sög sig allt närmare och fick slag på Cornerstoen in på upploppet och vann säkert före en urtapper ledare.
– Han är häftig. Det fanns inga alternativ som loppet blev kört och säsongen är lång. Nu slipar vi formen till V75 på Romme om fem veckor, sa Erik Lindegren.
Hazyshadeofwinter spurtade snabbast för Jörgen Westholm i V64-4
Henrik Svenssons Underbarosåfin är också en häst med V75-kvalitéer. Han fick dirigera i ledningen i V64-5 och hade Don’t Be Weak i ryggen. I sista sväng fick Don’t Be Weak fritt och utmanade ledaren direkt och det gick oerhört fort upploppet ner och Underbarosåfin höll hela tiden huvudet först.
– Det var otroligt så fort det gick på upploppet. Han höll på att galoppera för mig i sista sväng och det var starkt gjort av honom att hålla sig i trav. Han är speciell och vi tar ett lopp i taget, sa Henrik Svensson.
Jan Ove Olsen satt långt bak i V64-avslutningen med Ängsbrage, men det var bra tempo på loppet och för många av konkurrenterna blev det trötta ben till slut och Ängsbrage hann fram i god tid.
Sex rätt betalar 25 455 kronor, fem rätt 187 kronor och fyra rätt 13 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75