Kuskprofil i olycka – bröt armen

,

En olycka ägde rum på Bjerke travbana utanför Oslo under måndagen.
En häst tvärnitade och det blev en rejäl smäll.
Kuskarna Martine O Sörvik och profilen Geir Vegard Gundersen for i backen och den sistnämnde fördes till sjukhus med bruten arm.

Olyckan skedde i samband med lunchtävlingarna på Bjerke. En häst tvärbromsade i loppet vilket ledde till att Geir Vegard Gundersen och Martine O Sörvik krokade ihop med sina hästar. Det blev en rejäl smäll och båda kuskarna for i backen.
Båda kuskarna tog sig av banan självmant och fick vård av ambulanspersonal på stallbacken. Martine O Sörvik klarade sig med rejäla skrapsår på armar och ben, medan det gick värre för Geir Vegard Gundersen. Han fick åka med till sjukhuset där ett armbrott konstaterades på kuskprofilen. Den norske tränaren gjorde nyligen comeback efter att ha opererat ryggen innan han nu fick en ny skada.
– Jag har fått ett brott i vänster överarm. Brottet var fint, men det gör fruktansvärt ont när jag rör på mig. När jag sitter still går det bra, säger Gundersen till
tgn.no.

– I dag fick jag en rejäl smäll, men ta i trä så har jag inte ont i ryggen. Det är det positiva i det hela, fortsätter Gundersen till
tgn.no.

Michael Carlsson, Kanal 75