En häftig duell där en ny kulltopp presenterade sig.
Det var den sportsliga godbiten när Solvalla sparkade igång elitloppshelgen på fredagen.
– Det här kan vara en ny Kadett C.D, sade ägaren Svante Stockselius sedan hans Power tagit skalpen på Bythebook.

ASVT Trottex Auktionslopp för treåringar var höjdpunkten under elitloppshelgens traditionella mjukstart på fredagseftermiddagen.
Och hingstar/valackernas uppgörelse blev en riktig höjdare.
Fjolårets kulltopp Bythebook axlade ett tungt favoritskap och kördes programenligt till ledningen av Erik Adielsson.
Men där fick han inte vara ifred.
Björn Goop styrde upp Robert Bergh-tränade Power på utsidan och de båda Googoo Gaagaa-sönerna såg rörelsemässigt ut som karbonkopior då de kämpade sida-vid-sida sista 800 meterna.
– Robban ringde och sa att det var en jättebra häst, då körde vi därefter också, förklarade Goop vars häst stegade undan på strålande 1.12,9/2 140 meter autostart.
– Jag hade mycket kraft i min häst, men han kändes lite osäker. VI tryckte pedalen i botten på sista långsidan och det var lite riskabelt, men det gick, fortsatte Goop efter segern värd 200 000 kronor.
Ägaren Svante Stockselius var lyrisk efteråt.
– Jag hade förväntat mig en bra prestation, men inte att han skulle plocka ner Bythebook från dödens och på den här tiden. Det här kan vara en ny Kadett C.D., man vet aldrig, sade den tidigare chefen för Eurovision Song Contest, som alltså inte drog sig för att jämföra Power med sin gamle Europaderbyvinnare och nästan niofaldige miljonär.

Hälften till stona
Stona tävlade om halva förstapriset då deras lopp delats upp i två.
I det ena var det åter firma Goop/Bergh som tog hem spelet genom Boxer Shrimp som hade bästa spurtkrafterna efter att ha surfat med i andra par utvändigt i stenhårt tempo.
Det andra knep Claes Svensson som repat sig efter den svåra sparkolyckan i vintras och gjorde allt rätt i sitt första lopp på Solvalla i år.
– Den helgen vill man definitivt vinna lopp. Det är extra kul när ägarna kommer upp från Malta för att titta på henne, förklarade Svensson sedan han placerat M.B.S.Pretty Girl i rygg på ledande Kentin Day och tackat med att slugga sig förbi i de sista stegen före mål.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad maj 24, 2019 19:14 via Kanal75

Dagens tävlingar