Kommunen räddar travbanan i Karlshamn

,

Karlshamnstravet öde är avgjort.
På tisdagen stod det klart att Karlshamns kommun köper travbanan.
– Det är bara positivt med den nya ägaren och vi ser fram emot många roliga tävlingar, säger Johan Holgersson tävlingsansvarig i Blekinge travsällskap.

Tom Stenholm grundade Karlshamnstravet som invigdes 1993. För fri publicering tom 2017-11-22.


Förra året gick Karlshamnstravet grundare och ägare Tom Stenholm bort. Sedan dess har framtiden för banan varit oviss. Fram tills nu.
Det var under tisdagen som kommunstyrelsen i Karlshamn fattade beslutet att de köper travbanan i Karlshamn för åtta miljoner kronor, det rapporter Blekinge-tidningarna BLT och Sydöstran.
– Vi ser det som en stark ägare och hoppas kunna utveckla banan ytterligare, säger Johan Holgersson till Kanal 75 och fortsätter:
– Själva området kommer att utvecklas framöver. På sikt vill man (kommunen) flytta dit både ridklubben och hundsporten och göra det till en anläggning för flera idrotter.

“Öppna upp banan för träning”
Karlshamnstravet traditionella och populära sommartravtävlingar kommer fortsatt anordnas av Blekinge travsällskap. Förhoppningen finns att även kunna anordna fler tävlingar framöver.
– I förläningen hoppas vi ju på det, det är dit vi siktar, säger Johan Holgersson och utvecklar:
– Vi hoppas kunna öppna upp banan för träning för allmänheten och på sikt kanske även få belysning. Vi har inga lampor på banan vilket vi gör att vi bara kan köra tävlingar på sommaren när det är ljust.

Två travdagar om året
Karlshamnstravet grundades av eldsjälen Tom Stenholm och invigdes 8 augusti 1993. Det var först 1999 som de första travtävlingarna med toto kördes. Travbanan mäter 800 meter och dess signum är att publiken samlas på innerplan för att beskåda travtävlingarna som varje år körs i dagarna två i samband med Östersjöfestivalen.

Gina Söderlund, Kanal 75