Knows Nothing bländande fin i årsdebuten

,

Elithästen Knows Nothing slog till med en topptid när han årsdebuterade i Eskilstuna på fredagskvällen.
– Han var riktigt trimmad inför det här, konstaterade segerkusken Ulf Ohlsson.

Knows Nothing slog till med 1.10,1 när han årsdebuterade på fredagen. MICKE GUSTAFSSON. För fri publicering tom 2016-07-08.


Visserligen fick Knows Nothing en smörresa i rygg på en hårddragande I Saw You men sättet hästen vann på var bländande. Odriven lämnade han konkurrenterna med flera längder över upploppet.
– Det är fantastiskt bra ordning på honom. När jag tog ut honom tog han bara tag i grejerna och ville “axa” ifrån, sa Ulf Ohlsson.
Loppets förstapris uppgick till 75 000 kronor och i mål stannade klockorna för den snart sexfaldige miljonären på fina 1.10,1 över 1 640 meter med autostart.

Iskall Kihlström-styrning
Daniel Redéns fyraåriga toppsto Wild Honey imponerade också under kvällen, även om favoritspelarna fick hjärtat i halsgropen när Björn Goops Cuise la Motte såg ut att koppla segergrepp i början av upploppet.
– Det gick väldigt fort genom svängen och även om hon har blivit bättre i svängarna ville jag inte riskera något utan jag tog det lite lugnt där och Björn fick övertag, men sedan sträckte hon på sig bra när jag bad lite av henne. Det kändes kanske säkrare än vad det såg ut som från sidan, sa Örjan Kihlström efter en iskallt avvägd styrning i ledningen.

Dubbelt Walmann i uppsamlingsloppen
Eskilstuna värmde upp inför lördagens E3-finaler och Örjan Kihlström fick även segerdefilera efter båda E3 Consolation-loppen. Först skrällde han med Roger Walmann-tränade Cavalier Brodde i grabbarnas avdelning innan han tog revansch för galoppmissen i uttagningsloppet med Walmanns Caddie Lisieux i stonas uppsamlingslopp.
– Det klart att hon skulle ha varit med i E3-finalen i morgon, inget snack om det, men det kommer fler årgångslopp och vi får vänta med att möta de bästa till lite senare, sa Kihlström.
Kvällens största förstapris delades ut i finalen av Diamantstoet. Där gick segerchecken på 200 000 kronor till hemmaamatören Patrik Jacobssons Kiss Me Kate T.J. och Ulf Ohlsson.

Ola Johansson, Kanal 75