Knasig Dubbel gav historiskt DD-odds

,

Kompisarna Claes Sunnervik och Björn Arvenberg satt tillsammans och jublade när deras häst Captain Knas skrällvann till 100 gånger på V86.
Men inte nog med det.
Kort senare prickade Claes in Dagens Dubbel till 4989 gånger pengarna – det högsta DD-oddset i historien.
– Jag trodde inte mina ögon. Det var rena bingon och händer nog bara en gång i livet, säger Claes Sunnervik som vann en kvarts miljon kronor på Dagens Dubbel.

Att det går att vinna riktigt stora pengar på Dagens Dubbel blev onsdagskvällens omgång ett bevis på. I den skrällbetonade V86:an, som delades mellan Bergsåker och Solvalla, fortsatte överraskningen även på Dagens Dubbel. Minst sagt.
I den första Dagens Dubbel-avdelningen kom det en riktig knall när Captain Knas, körd av Sofia Frilén, vann till 100 gånger i vinnarodds.
Det small även rejält i den andra avdelningen när Dizzy River spurtade till seger för Kenneth Haugstad till 23,44 i vinnarodds.
Dagens Dubbel-oddset blev därmed historiskt högt, då kombinationen 15 – 8 betalade 4989,86 gånger pengarna.
Det tidigare rekordet löd på 4687,75 och är från Jägersro 2006.

Hade 50 kr på Dagens Dubbel
Claes Sunnervik fick inte bara se sin delägda häst Captain Knas vinna och springa in 70 000 kronor. Han hade även 50 kronor på rätt DD-kombination, och kan kvittera ut 249 493 kronor.
– Det var fantastiskt kul. Ärligt talat så har det gått lite halvtungt på spelet ett tag och jag tänkte att vi måste försöka få till ett bra odds. Då spikade jag Captain Knas, givetvis med lite sympati eftersom jag äger hälften i honom, och så tar jag alla hästarna i sista. Jag körde 50 kronor på varje och det kostade totalt 600 kronor, berättar Claes Sunnervik.

“Det lever man länge på”
Claes bor i Bergvik i Hälsingland och satt hemma hos sin gode vän Björn Arvenberg som bor fem minuter därifrån. De äger Captain Knas tillsammans och såg loppen på tv-sändningen.
– Vi träffas varje onsdag och lördag och ser V86 och V75 tillsammans. Björn gillar att laga mat och så dricker vi lite vin och har trevligt. Dessutom får jag röka cigarr hos Björn och det får jag inte göra hemma för min fru, säger Claes och skrattar.
– Vi trodde inte våra ögon när Captain Knas gick på 1100 meter kvar och bara spurtade ner dom. Han gick ett otroligt bra slutvarv ute i spåren och vann med ett par längder. Hästen gjorde sitt livs lopp.
– Att man spikar en 100-oddsare som vinner händer nog bara en gång i livet. Först vinner vår häst och sedan får man in Dagens Dubbel till ett så högt odds. Det var rena bingon och det lever man länge på.

Sofia är hundraprocentig
Captain Knas har gjort det bra hos sin nye tränare Magnus Träff och det här var andra segern på de tre senaste starterna. Näst senast var hästen trea.
Sofia Frilén har kört honom två gånger och vunnit båda. Hon är en jätteduktig kusk och Magnus Träff lägger ner mycket tid på hästarna, menar Claes.
– Det har tagit tid att komma tillrätta med Captain Knas men nu är han på rätt väg. Han sprang 1.13,5 full väg med sista 1100 metrarna i tredjespår. Så det var väldigt bra gjort.
Blev det något firande efter framgångarna?
– Inte så mycket då för klockan var ju tio när det var färdigt. Men i dag blir det lite firande inne på Bollnästravet som har tävlingar.

Känd profil i travet
Claes Sunnervik, 74, är en känd profil inom travet och har varit med länge i branschen. Han var bland annat chef för stuteri Broline från 1985 till 1990 och var med och byggde upp hingstdepån. Han har ägt många hästar genom åren, bland annat Maya Gold som galopperade med segern klar i Derbystoet kort före mål. Men Claes äger fortfarande en hel del hästar. Av de mest kända kan nämnas Well Done la Marc som har vunnit två lopp i Frankrike på slutet och tidigare har vunnit på V75 för Björn Goop. Han äger även Fixi Mearas, i träning hos Stig H Johansson, samt Elche som är ny i träning hos Robert Bergh.
– Dessutom äger Björn och jag tillsammans en lillebror till Captain Knas. Han heter King Knas, är ett år och i träning hos Conrad Lugauer, säger Claes Sunnervik.

Michael Carlsson, Kanal 75