Knappt för ”andrahästen” i Songline Classic

,

Norske championtränaren Wido Neuroth tvingades stryka favoriten i Songline Classic.
Det blev Neuroth i topp ändå
Stallets andra häst Pas De Secrets slog till i det 2100 meter långa galopploppet på Bro Park med Jacob Johansen i sadeln.


Storloppskvällen på Bro Park drabbades av en tung strykning då Bokan – fjolårsvinnaren av Songline Classic – plockades bort på grund av en infektion.
Favorit i Songline Classic med 200 000 kronor i förstapris blev i stället Red Hot Chili. Patrick Wahl-tränade Red Hot Chili såg också ut som vinnaren en bit in på upploppet då Fredrik Janetzky ryckte undan med hästen men fick ge sig kort före mål.
Jacob Johansen red ett avvaktande lopp med Pas De Secrets. Något han fått direktiv om att göra. Den fyraårige valacken placerades sist i sexhästarsfältet och fick en dryg slutkurva i spåren men hann dit precis på linjen.
– Wido sa åt mig att lägga honom sist i fältet för att hästen inte skulle pulla bort för mycket krafter. Väntade länge och samtidigt kanske Fredrik (Janetzky) gick lite tidigt och stumnade till slut, summerade segerjockeyn Jacob Johansen.
Wido Neuroth menade att han kan se tillbaka på en sämre säsong med mycket stolpe ut.
– Men Pas De Secrets gjorde det bra nu och nu är det vintervila för hästen. Man avslutar väl alltid på topp? sa den tränaren om hästen som ägs av norska Stall Perlen.

Favoritseger i Mischa Kahns
Treåringsloppet Mischa Kahns Minneslöpning över 1 600 meter gick till Spitzbergen och Carlos Lopez. Niels Petersen tränar hästen som var kvällens största favorit, spelad på 62 procent. En välkommen triumf för Petersen som hade fått stryka bort den stora favoriten Trouble Of Course ur loppet.
Carlos Lopez gjorde inga misstag med favoriten, släppte välvilligt ifrån sig ledningen och lät hästen gå för fullt över upploppet.
– Jag tror att Spitzbergen kan komma att duga internationellt, sa tränaren Niels Petersen.

Mikael Wikner, Kanal 75