Mikael Rosenquist/TR Bild.

Klättrade i listan inför Svenskt Travderby

,

Torsdagskvällens uppvisning över tre kilometer talade för sig själv.
Jerry Riordan har seglat upp som en av förhandsfavoriterna i Svenskt Travderby med Dubai Kronos.
– Det är den starkaste hästen jag tränat, säger Halmstadtränaren.

Mikael Rosenquist/TR Bild.


Under torsdagen avgjordes klassiska Sprintermästaren i Halmstad där Hustle Rain, tränad av Mattias Djuse och körd av brodern Magnus, stod som vinnare.
Om inte alla tecken slår fel presenterades en kommande topphäst även tidigare under kvällen. En kandidat till segern i Svenskt Travderby i höst.
Hemmatränaren Jerry Riordan hoppas och tror att han har en av årgångstopparna i Dubai Kronos. Valacken stod i en klass för sig i styrkeprovet Summer Meeting Stayer där motståndet avisades från positionen utvändigt ledaren.
Krafter fanns i behåll för att storma ifrån motståndet över upploppet. En imponerande seger på tiden 15,0 över 3140 meter.
Dubai Kronos galopperade en del som treåring men har mognat till den här säsongen.
– Det är den starkaste hästen jag tränat. När han vill iväg är det som att försöka stoppa en rusande tjur. Men jag har haft många hästar som varit mycket snabbare än honom. Han kan springa långt ganska snabbt och förhoppningsvis ska han klara sig på det, säger Jerry Riordan.

I september smäller det
Svenskt Travderby körs söndagen 3 september på Jägersro och alla lopp fram till kvalificeringarna två veckor innan är förberedelser inför det som komma skall.
Johan Untersteiners Dancer Brodde och Sabine Kagebrants Joviality är årets derbyfavoriter så här långt på säsongen. Efter torsdagen klättrade Dubai Kronos många placeringar på listan över förhandsfavoriter till det stora loppet.
– Styrkan är hans stora grej om man säger. Men hans speed blir bättre och bättre. Allt handlar om utveckling. Det är otroligt hur långt aveln har kommit. Vi har inte ändrat den här hästens skor eller något annat i utrustningen på nästan två år och han blir stadigt bättre, säger Jerry Riordan om guldklimpen Dubai Kronos.

Mikael Wikner, Kanal 75