Klart med årets Stig H-stipendiater

,

En kvartett med fyra lovande lärlingar har i år utsetts till årets Stig H-stipendiater.
Dessa är Rebecca Dahlén, Oskar Florhed, Niclas Hammarström och Wiktor Kylin-Blom.

Stig H Johansson kommer själv att dela ut stipendierna till dem under kriteriesöndagen på Solvalla. Då finns alla fyra på plats för att hyllas i vinnarcirkeln efter lärlingsloppet på V75.
– Det var som vanligt flera kvalificerade som sökte, och i år var det så jämnt att vi valde fyra stipendiater. Jag hoppas och tror att utbildningsstipendiet kan ge dem en kick på resan mot en professionell tränarkarriär, det har i alla fall sett ut så historiskt sett, säger Stig H Johansson.

De fyras som prisas i år och få ta emot den hedrande utmärkelsen är:
Rebecca Dahlén som jobbar hos Solvalla-tränaren Dennis Palmqvist och har länge haft som uttalat mål att bli proffstränare. Hon har visat imponerande siffror och tog hem prestigefyllda Lars Lindbergs Minne i år med Visa As.
Oskar Florhed som är försteman hos Robert Bergh på hans filial utanför Bergsåker. Han har även varit “second trainer” hos Åke Svanstedt i USA.
Niclas Hammarström som jobbar åt Svante Båth där han har ansvaret för en kull med ettåringar i Knivsta.
Wiktor Kylin-Blom som är anställd av Jan-Olov Persson och vann så sent som i augusti Kallblodskriteriet med familjens Bäcklös Uriel.

Fakta Stig H Johanssons stipendiefond
Stig H Johanssons Stipendiefond skapades i samband med Stig H Johanssons 50-årsdag, Hästskötarfonden i samband med 70-årsfirandet. Svensk Travsport, ATG och Solvalla, skänkte ursprungligen en rejäl grundplåt till stipendiefonden. Vid inrättandet av Hästskötarfonden bidrog dessutom Kommunal med en betydande del av grundplåten. Fonderna har sedan under åren tillförts medel från organisationer, företag, hästägare och privatpersoner.

Enligt Stig H:s eget önskemål ska ungdomar verksamma inom travsporten ges möjlighet till utbildning inom sådana områden som är viktiga för en blivande travtränare. Varje år kan en eller flera stipendiater utses och 1996 delades de första stipendierna ut. Sedan dess har 52 lovande lärlingar fått utmärkelsen.

Kanal 75