Kentucky River

Kentucky River bäst av svenskarna i Prix de Brest

,

Daniel Redéns nyförvärv Kentucky River spurtade till en fjärdeplats i lördagens storlopp Prix de Brest på Vincennes. Sexåringen avslutade fint från kön i det 2850 meter långa loppet och tjänade sina första euro i andra starten i Frankrike.

Kentucky River

Tre svensktränade hästar deltog i lördagen grupp III-löpning Prix de Brest med 450 000 kronor i förstapris.
Bäst klarade sig Kentucky River som fick dra upp spurten från djupaste kön för franske kusken David Thomain och avslutade starkt med draghjälp i tredjespår sista 1500 meterna av loppet.
Kentucky River slutade tvåa i Harper Hanovers lopp i fjol för Per Nordström. I höstas flyttades hästen till Daniel Redén med den uttalade målsättningen att ingå i Solvallatränarens franska satsning.
I Prix Ténor de Baune på julafton tjänade sexåringen inga pengar. Lördagens fjärdeplats (med snudd på tredjeplatsen) gav 80 000 kronor till ägarna JimMit AB, Stockholm. Kilometertiden skrevs till 1.13,0 över de 2850 meterna.

”Dollarmaker bet ihop”
Loppet vanns av favoriten It’s A Dollarmaker som tog över ledningen 1200 meter till mål och höll konkurrenterna stången med en säker längd upploppet ner för Christophe Martens.
Segertiden skrevs till 1.12,9.
Prix de Brest var sexåringens stora mål under vintermeetinget på Vincennes.– It’s A Dollarmaker hade lite tunga ben till slut men bet ihop. Det var ett topplopp med många starka hästar. Ja, det här var målet i vinter med honom och vi är jättenöjda, sa tränaren Sebastien Guarato.
Tvåa i mål slutade svenskfödde Bordeaux S. och trea Gamin Jaba som var i linje med Kentucky River i mål.
Robert Bergh hade två hästar med i loppet. Power stod med 25 meters tillägg och avslutade till en sjundeplats på tiden 1.12,7. Bergh körde själv Pinto Bob som tog hand om ledningen i ett tidigt skede och så småningom hamnade i fjärde invändigt och tidigt visade trötthetstecken.