Keijos flerkupong vann 5,2 miljoner: ”Det här toppar allt”

,

Utdelningen blev nära en halv miljon på V75® i lördags och storvinsterna spreds över landet. Keijo Puurunen knep åt sig den största vinsten då han knåpat ihop ett system för 84 kronor och varvat det 10 gånger.
– Det var en ren slump att jag varvade systemet den här gången. Jag brukar inte göra det.

Keijo från Kolsva utanför Köping brukar spela tillsammans med gamla arbetskollegor inom byggbranschen. Redan i torsdags komponerade han ett preliminärt system inför lördagens stora jackpot på V75. Han skickade ut inbjudningar till kompisarna via skapa andel på atg.se och sålde snabbt 17 andelar för 50 kronor styck.
– På fredagen brukar jag kolla systemet och lämna in. Jag tycker att det är lätt att man börjar ändra för mycket om man väntar till lördagarna, berättar han.
Så gjorde han även den här gången. Men innan han lämnade in drog han ner systemkostnaden till 84 kronor. Han hade först garderat med många hästar i den sista avdelningen, men kände sig i slutänden säker på ett lås på endast två.
– Jag nöjde mig med Björn Goop och Robert Bergh där.

“Det får bära eller brista”
Systemet inledde med tre raka spikar, varav Oligark Tooma stack ut rejält som spelad till endast sex procent.
– Jag har spelat mycket på Mika Forss och tar nästan alltid med honom. Nu skulle hästen tävla barfota runt om för första gången och jag tänkte att det får bära eller brista, säger han.

Var med vid första miljonvinsten på “Tillsammans”
Hela tretton personer fick ta del av lördagens fantastiska vinst där varje andel blev värd 306 000 kronor. Keijo själv hade köpt två andelar och hans fru hade en. Sedan hade en annan i gänget hela tre andelar. Och Keijo njuter över att glädja så många med storvinster.
– Jag har inte smält det riktigt än. Man har varit med om stolpe ut några gånger, och nu var det magiskt med kantboll in, ler han.
Keijo har varit med på storvinster tillsammans med andra tidigare. Han var bland annat med i laget som vann den allra första miljonvinsten via “V75 Tillsammans” år 2013. Snickaren Michael Olsson hade komponerat det systemet och vinsten blev då 81 142 kronor per andel.
– Men det här toppar allt. Otroligt roligt! Nu ska jag bjuda alla barn och barnbarn på något kul.

Julia Björklund