Katrin Frick i segerdeflering med Juvel Ribb.

Katrin kaxig efter jätteskrällen

,

68 gånger pengarna på vinnarspelet och endast spelad på en procent av kupongerna.
Katrin Frick körde som att hon satt bakom den bästa hästen hemma i Rättvik och såg till att de blev jätteutdelning för alla rätt på nya spelet V64 Xpress.
Femåriga stoet Juvel Ribb bet ifrån sig.
– Ska jag vara ärlig och lite kaxig har jag haft bra feeling för henne hela veckan, sa Katrin om stoet hon tränar tillsammans med pappa Leif Witasp.

Katrin Frick i segerdeflering med Juvel Ribb.


På fredagskvällen var det återigen dags för spelbolaget ATG:s nya satsning med V64 Xpress. Det var tredje fredagen med snabbtravet med första start 20.30 där de sex loppen klarades av på en timme.
Kalmar och Rättvik delade på omgången och utdelningen rakade i höjden efter några skrällar under kvällen.
En häst nästan ingen hade räknat med var femåriga stoet Juvel Ribb. Hästen tränas av Leif Witasp och dottern Katrin Frick i Rättvik. En häst på väg upp efter skadeproblem.
Juvel Ribb flög till ledningen i stoloppet och spårade hela vägen. Gunnar Melander tryckte på för att få överta med betrodda Madame af Djupmyra men föll på eget grepp.
Juvel Ribb var bara bäst den här kvällen och kunde kliva undan till en överlägsen seger. Endast 1720 av dryga 165
000 inlämnade system var kvar efter “enprocentarens” seger.
– De satte upp farten på utsidan av oss i två omgångar och ville förbi – men jag hade bestämt mig att i dag ger jag na´chansen! Hon har varit borta ett tag men fått lopp i kroppen nu. Senast var hon på frammarsch i Bollnäs när hon blev påkörd på upploppet. Jag måste säga att vi har haft det så jäkla motigt ett tag men nu kan vi ha en häst för Diamantstoet framöver, sa Katrin Frick.

Norsk skräll
I kallblodsloppet i Rättvik gjorde två två överraskningar från Norge upp. Finnskog Nox och Henrik Kulblik var nära att ta hem segern efter ett starkt lopp men likadeles starke Mjölner Spik med Jan Roar Mjölneröd i sulkyn tog sig förbi i de sista stegen. En skräll spelad på fyra procent.
I Kalmar blev V64-kvällens största favorit Spartak Face av med ledningen och var illa ute ett tag. Körande Markus Waldmüller lät i stället den Conrad Lugaer-tränade hästen avgöra från dödspositionen sista varvet.
Även Jörgen Westholm såg ut att vara illa ute med favoritspelade Fenix Brick i den avslutande avdelningen som gick i Rättvik – men det var nog säkrare än det såg ut att vara.

5,5 system klarade alla svårigheter på V64 Xpress den här fredagen. Sex rätt delade ut 438
678 kronor.
Två av de vinnande systemen var andelssystem i Vinna Tillsammans-satsningen på atg.se. Ett av Tillsammans-systemen spelade in sammanlagt 1
535
373. Detta efter att endast ha spelat för sex rätt och vinsten blivit 2,5 gånger utdelningen.

Mikael Wikner, Kanal 75