Kanadensare knackar på elitloppsdörren

,

Elitloppssnacket drar igång på allvar om några veckor men redan nu knackar några kanadensare på dörren till Solvallas stora lopp.
– Jag läste att det fanns ett intresse och det känns bra, säger banans sportchef Anders Malmrot efter bara några dagar på det nya jobbet.

Ny på posten. Anders Malmrot i vinnarcirkeln tillsammans med Örjan Kihlström under tisdagens tävlingar på Solvalla.


Anders Malmrot har gått från jobbet i trav-tv till tjänsten som sportchef på huvudstadsbanan Solvalla.
Det har varit mycket att ta ställning till under den första veckan men tankarna på sista söndagen i maj är ständigt återkommande menar han.
I medier citeras kanadensiska tränarparet Mike Keeling och Paula Wellwood som har siktet inställt på en Europaturné med Elitloppet som det stora målet. Deras vapen är femårige Marion Marauder.
– Jag tycker att det är en intressant häst. Marion Marauder har bra meriter och det är en tänkbar elitloppshäst, säger Anders Malmrot.

Treårskung 2016
Marion Marauder var kungen av treåringarna i Nordamerika 2016 då det blev det seger i Hambletonian, Yonkers Trot och Kentucky Futurity – The Triple Crown.
Marion Marauder mest meriterade placering under fjolåret var andraplatsen i VM-loppet i New York bakom Twister Bi.
– Han finns så klart med i diskussionen. Annars är det mera att vi avvaktar Prix d’Amerique och ser hur hästarna ser ut där. Sedan vill jag sätta mig ner för att få mera känsla för allting. Just de här dagarna har det varit så mycket att sätta in sig i. Det gäller att komma in i vardagen om man säger så. Det är fullt fokus på det även om Elitloppet alltid ligger i bakhuvudet, säger Anders Malmrot.
Prix d’Amerique blir ett första delmål i arbetet med Elitloppet och Malmrot kommer att vara på plats.
– Sedan blir det att bevaka det som händer i Frankrike längre fram, stora lopp som Criterium de Vitesse och Prix de l’Atlantique

Mikael Wikner, Kanal 75