Kallt kyligast i Hot’n Cold

,

På fredagskvällen kördes ett av årets mest spektakulära travlopp Hot’n Cold
Tre varmblod mötte sex kallblod på Umåker varmbloden stod med stod med 420 meters tillägg.
Loppet vanns av kallblodet Järvsö Nilsingemar som trots galopper inte gav varmbloden en chans.
– Han var så otroligt ivrig och ville så mycket mer än han behärskar och det var kanske därför han vann, sa kusken Micael Melander.

Hot’n Cold – varmt mot kallt. Det är ett av årets mest häftigaste travlopp.
I årets upplaga stod kallbloden från 2.140 meter samt 2.160 meter samtidigt som tre varmblod startade från 2.560 meter, det vill säga med 380 meters tillägg på Fall Glader som stod ensam på grunddistansen 2140 meter.
Kallbloden öppnade i bra fart och vinnande Järvsö Nilsingemar, tränad av Tiina Koskinen, var lite strulig från start och hamnade som trea på innerspår. Efter 600 meter var han ute i andraspår och Micael melander körde sig till ledningen. Bara någar hundra meter senare galopperade ledaren. Järvsö Nilsingemar tappade inte så mycket och gled ner som tvåa i andraspår samtidigt som ledande Vännfors Grynet drog på i ledningen. I sista sväng hade varmbloden massor av längder att plocka in och det var ingen som var i närheten av vinnade Järvsö Nilsingemar som vann lätt via en stark avslutning före tappra duon Sundbo Grann och Vännfors Grynet. Bäst av varmbloden var Leave Your Sox On som slutade fyra.
– Han är inte bäst när han går först och när jag fick överta efter 600 meter så valde jag att dra på, men han var inte överens med mig och då kom det en galopp och det blev himla rätt och ibland kan fel bli rätt, sa Micael Melander.

Norrländska Elitstoet till Hulte Annika
Hot’n Cold kördes utanför V64Xpress® som delades mellan Umåker och Gävle. Norrländska Elitstoet för kallblod avgjordes på Umåker och bäst var Leif Jonssons Hulte Annika som Emil Eriksson gav ett vilsamt lopp i rygg och när luckan kom så var Hulte Annika snabbast över mål och kunde kassera in 100 000 kronor.
Den avslutande avdelningen var finalen i Umåker Cup med 75 000 kronor till vinnaren. Loppet vanns av Somebody´s Destiny som tillsammans med sin tränare och kusk Stefan Johansson hade det bästa spurtkrutet över upploppet.
I Gävle bjöd Jano di Quattro på uppvisning tillsammans med Oskar Florhed. Hästen besitter en enorm styrka och det utnyttjade kusken och placerade Jano di Quattro utvändigt ledaren. Han var en munsbit över upploppet och detta var Jano di Quattros femte seger för året.
V64-omgången var inte lättlöst. Robert Dunder överraskade med Ultimate Brodde som var streckad på tre procent och lade grunden till att sex rätt betalar 203 992 kronor, fem rätt 924 kronor och fyra rätt 84 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75