Lars Jakobsson/TR Bild.

Kallblodsstjärnan slutar tävla

,

Odd Herakles slutar tävla.
Ett av de främsta kallbloden genom alla tider blir nu avelshingst på heltid.
”Vi har upplevt allt som går att uppleva med denna fantastiska individ”, står det i ett pressmeddelande från tränaren Ord Paulsen och ägaren Linda Cathrine Kvernenes.


Odd Herakles vann 71 lopp på 143 starter och tjänade närmare 13 miljoner kronor. Det 13-årige kallblodsfenomenet har bland många stora segrar bland annat vunnit Elitkampen på Solvalla. Och detta inte mindre än de tre senaste åren. Men nu är det dags för giganten att lägga tävlingsskorna på hyllan för gott. Under torsdagen meddelade ägarna och tränaren att superhästens tävlingskarriär är över.
“Vi har i uppträningen inför årets säsong kommit fram till att risken är för hög att han inte tål 1.10-farter i ytterligare ett år. Efter skadan han ådrog sig för ett och ett halvt år sedan har vi hela tiden haft detta med oss och vi har hela tiden satt hästens bästa först. Vi märker att han är öm vid det skadade partiet och därför väljer vi att sluta. Vi har upplevt allt som går att uppleva med denna fantastiska individ”,

skriver de i pressmeddelandet.
Odd Herakles kommer att finnas tillgänglig i aveln både i Sverige och i Norge. I Sverige finns han tillgänglig med färsk sperma hos Fredrik “Frasse” Fransson.

Kanal 75