Månprinsen A.M. tog sin nionde raka seger när han på fredagen årsdebuterade i Bollnäs. Micke Gustafsson/TR Bild.

Kallblodskungen tillbaka i vinnarcirkeln

,

Månprinsen A.M. lekte sig till tionde raka segern när han på fredagskvällen gjorde sitt första tävlingsframträdande på elva månader.

Månprinsen A.M. tog sin nionde raka seger när han på fredagen årsdebuterade i Bollnäs. Micke Gustafsson/TR Bild.


I maj förra året fick Gunnar Melander avbryta ett träningspass med sin ögonsten. Månprinsen A.M. hade ådragit sig en mindre gaffelbandsskada och satsningen mot Elitkampen avbröts. Storloppet under elitloppshelgen på Solvalla finns inte med i planen i år och det ska konkurrenterna tacka sin lyckliga stjärna för. Den 13-årige kallblodskämpen såg lysande ut när han enkelt klädde av motståndet i comebacken på Bollnästravet. Som vanligt satt Gunnar Melander i sulkyn och efter fjärdespår genom första sväng avancerade ekipaget till ledningen i den andra. Den tunga inledningen bekom inte Månprinsen A.M. som med klippande öron och gott om krafter i behåll gick undan till överlägsen seger på kilometertiden 1.23,8 över 2
140 meter med bilstart.
– Han är tillbaka! När jag manade på sista 200 höll han på att krypa ur skinnet. Som han kändes i dag blir det Vårbjörken i Umeå om en dryg vecka, sa Gunnar Melander.
Totalt har Månprinsen A.M. vunnit 70 av 108 starter och tjänat strax över nio miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75