Det bjöds på strålande glädje och vilda segergester när Umåker körde finalerna av Norrlands Elitserie på fredagskvällen.
– Jag och min bror är födda och uppväxta med det här, men har aldrig varit nära en häst med sådan talang, sade ägaren Håkan Persson sedan Kalmar speedat till vinst i treåringarnas final.

100 000 kronor var förstaprischeckarna i kvällens tre kallblodsfinaler.
För Kalmar innebar det att han klättrade över halvmiljonen insprunget under sin första säsong på tävlingsbanan.
– Den här hästen är jättespeciell för oss. Jag tittade ut honom och köpte åt bröderna Persson. Han var jättefin redan som ettåring och sedan har det bara gått på räls. Han springer alltid förbi den häst han är i rygg på, så när vi gick ur sista sväng förstod jag att det var klart, sade körande Mikael M Andersson som serverade en prydlig smygare och kastade körspöet all världens väg över mållinjen.
Hästen tränas av Stefan S Persson, men den här gången var det broder Håkan som fick ta till orda i vinnarcirkeln.
– Det är en dröm som vi inte vet ens är sa. Det är en fantastisk häst som fått oss att tänka på trav på ett helt annat sätt. Jag och min bror är födda och uppväxta med det här, men har aldrig varit nära en häst med sådan talang. Han är speciell, han har sådan charm. Han har till och med vita ögonfransar. Det är bara att älska honom.

“Jag kan ingenting, jag är bara en bankkamrer”
Liknande känslor visade Jessica Sidbäck sedan hon styrt Karlängs Lill främst i stoeliten.
– Det här var superhärligt. Lill var verkligen värd det och Anders också, sade Sidbäck som också höjde näven över mål.
Anders heter Nilsson i efternamn kunde nu räkna in sin första sexsiffriga prischeck som tränare sedan Lills pappa Karlängs Elden vann V75-lopp i Boden 2006.
Någon ära ville 81-åringen emellertid inte kännas vid.
– Jag kan ingenting, jag är bara en bankkamrer jag, sade Nilsson innan han fick mothugg av sin kusk:
– Han är fantastisk Anders, en otrolig hästmänniska.
Fyraåringsfinalen såg en mer etablerad duo ta för sig då Rikard N Skoglund lotsade in Jan-Olov Persson-tränade Guli Roy till favoritseger.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad november 8, 2019 22:09 via Kanal75

Dagens tävlingar
Boden (Bo) V64 V4 DD V3