Site icon Nästagångare trav

Kajsa har handlat häst i Rikstravet

Rättvikstränaren Kajsa Frick har köpt häst till sitt lag i Rikstravet.
Stall Leksand blev därmed sjunde stallet av totalt 14 att göra klart med den första av två hästar till tävlingen vars försäljningsperiod för andelarna förlängts till 31 december.


Landsomfattande
hästägarkonceptet Rikstravet har den här säsongen inlett ett samarbete med ishockeyns SHL
Rikstravet team SHL är det fullständiga namnet på tävlingen som startar 1 december.
Färsk statistik för andelsförsäljningen släpptes på måndagen som visade att lite drygt hälften av andelarna har sålts – 11 440 av 21 000 andelar.
I takt med att travtränarna börjat
få klart med hästar, har också intresset för tävlingen tagit fart.
Varje stall är indelat i 1 500 andelar som säljs för 500 kronor stycket. De 14 tränarna spridda över landet har nu fått till 31 december på sig att köpa in två hästar i åldrarna tre till fem år.
Stall Frölunda har sålt slut. Dryga tusen andelar har sålts i Leksands travlag som manageraras av Rättvikstränaren Kajsa Frick.
– Nu när vi börjat få våra hästar tror jag intresset kommer att öka bara av det. Sedan är det ju extra tacksamt för mig också som är från Dalarna att det är så många som gillar Leksand i hela Sverige. Ett klassiskt lag, säger Kajsa Frick.

Ett resligt sto
Stall Leksand blev alltså senast i raden i Rikstravet att göra klart med häst. Det är fyraåriga stoet Tide Water (e. Zola Boko) som köpts in. En häst som gjort 15 starter i livet och tjänat 255 000 kronor.
– Framför allt gillar jag Zola Boko som pappa. Sedan är det en stor och reslig häst som gått i hård konkurrens men inte riktigt fått chansen och fortfarande är grön om man säger så. Jag föll för henne direkt när jag provkörde henne, säger Kajsa Frick.
De 14 tränarna förfogar över 670 000 kronor att köpa två hästar för. En summa som dessutom ska täcka alla omkostnader under tävlingen.
Tide Water var min a-häst. Nu går vi vidare med något som passar budgeten. Jag har några hästar på gång men inte gjort klart med någon säljare ännu.
2016 säljs hästarna i Rikstravet team SHL, via två kanaler – på nätet via rikstravet.se och hos ATG-ombuden runt om i landet.

Klara hästar i Rikstravet (161116)
Djurgården – Ripkin Joe (e. Ken Warkentin.Maggie Qvickstep)
Karlskrona – Sphinx d’Inverne (e. Prince Gede-Supreme d’Inverne)
Rögle – Quiz Töll (e. Quite Easy U.S.-Alva Tilly)
Malmö – Uptothe Chapel (e. Up Front Larry-La Chapelle)
HV71 – Supreme Court (e. Credit Winner-Kangaroo Court)
Skellefteå – Rectifier (e. Scarlet Knight-Dominique Bi)
Leksand – Tide Water (e. Zola Boko-Moorings

Mikael Wikner, Kanal 75

Exit mobile version