Just Believe mosade motståndet – försvarade titeln i Inter Dominion

,

Hela loppet utvändigt ledaren. Sedan stack han bara undan på lätta hovar. Södra halvklotets bästa travare Just Believe försvarade sin titel i Inter Dominion. Och dörren för en ny resa till Sverige och Elitloppet står fortfarande öppen.

Just Believe kom till Elitloppet som årets mest exotiska inslag.
Där blev det dock galopp, men de efterföljande meriterande pallplatserna i Jämtlands Stora Pris och Norrbottens Stora Pris gjorde att många svenskar tog den australiska travarstjärnan till sitt hjärta.
Efter återkomsten ”down under” har den sjuårige valacken sopat rent med motståndet och han skulle heller inte göra sina fans besvikna när Oceaniens största race, finalen av Inter Dominion Trotting Championships avgjordes på Brisbane-banan Albion Park under lördagen.
Just Believe kom till loppet med fyra raka segrar och hade vunnit samtliga tre kvalificeringslopp inför finalen där han såklart gjordes till jättefavorit. Just Believe, med sin ständiga följeslagare Greg Sugars, vid tömmarna lade sig lugnt utvändigt ledande Mufasa Metro – och hade därifrån fullständigt kontroll. Mitt på den sista bortre långsidan tryckte Sugars gasen i botten och kunde sätta sig till rätta i segersulkyn i god tid före mål.
Just Believe, med tussarna kvar i öronen och till synes oberörd, tog därmed hem titeln i Inter Dominion för andra året i rad. En finalseger värd cirka 1,8 miljoner kronor. Mufasa Metro grejade silvret, före andrahandsfavoriten Queen Elida.
– Det var lika lätt som det såg ut, han är en fenomenal häst. Det är ett väldigt speciellt djur det här, han är ett riktigt proffs och det finns inget som han inte klarar. Det var helt andra förutsättningar och så höga förväntningar. Vi drömde drömmen och åkte till Sverige med honom och satte därmed mycket på spel, men nu känner jag lika stor lättnad som glädje, sa Greg Sugars vid prisceremonin.
Många önskar förstås att få återse Just Believe i Elitloppet 2024.
Något som kretsen kring den australiska stjärnan ännu så länge inte uteslutit.
– Vi skulle älska att komma tillbaka dit, för vi lärde oss så mycket av det. Men det var samtidigt en väldigt dyr historia så om vi inte får hjälp med sponsring av något slag, så vet jag inte om det är möjligt. Men vi tillåter oss att drömma, sa tränaren Jess Tubbs.