Josephine Chini vann på Irland – “En enorm känsla”

,

Josephine Chini tog en av sina roligaste segrar i karriären när hon i lördags vann ett lopp i Fegentri på The Curragh i Irland.
Därmed är den regerande världsmästarinnan för amatörjockeys med och slåss i toppen även i årets Fegentri-serie.
– Det var en enorm känsla att vinna på den otroliga banan, skriver Josephine Chini i sin blogg.


Josephine Chini vann med stoet Melanna på The Curragh och därmed gick hon upp på en tredjeplats totalt i Fegentrin. Det är en tävling för amatörjockeys som sträcker sig över hela året i olika länder. Josephine har 114 poäng och Hana Jurankova som leder serien har 157 poäng före tvåan Lara Le Geay på 139 poäng. Det återstår sju Fegentrilopp för damerna innan finalen avgörs på Mauritius den 3 och 4 december. I fjol vann Josephine Chini Fegentri och är alltså regerande världsmästare.
“Jossan”, som även är frontfigur på atg:s galoppsajt, skriver i sin blogg om segerloppet i lördags:
“En enorm känsla att få vinna på denna otroliga bana. I ett av de främsta galoppländerna i världen, på en av de finaste och anrikaste banorna. Helt overkligt. Dessutom var höjdpunkten att jag fick vinna när några av mina sponsorer och vänner var i publiken för att heja på mig, så fantastiskt att de hade kommit hela vägen från Sverige för att se mig rida. Denna upplevelse är en av höjdpunkterna under alla mina år på tävlingsbanan”.

Michael Carlsson, Kanal 75