Privat.

Jobbade in storvinsten på plats: ”En upplevelse”

,

Kompisarna Bengt och Mikael har trav som sitt stora gemensamma intresse.
I lördags stod de vid banstaketet på Åby och jobbade in sin största vinst tillsammans hittills.
– Det var två tokiga som hoppade runt där, ingen kunde undgå att märka att vi vann, berättar Bengt.

Privat.


För 20 år sedan flyttade Mikael Andersson ner från Stockholm till Landskrona och sedan dess har killarna varit travkompisar. Genom deras dåvarande flickvänners “tjejliga” träffade Bengt Persson sin travkompis. Duon har sedan fortsatt spela trav med varandra genom sitt gemensamma lag på ATG Tillsammans.
– Vi sitter och tittar på trav både på onsdagar och lördagar för det mesta när vi är hemma bägge två. Vi blandar oss inte i varandras system utan tippar varannan vecka. Och så åker vi i väg ibland och är på plats på banan några gånger om året. Och det gjorde vi som tur var i lördags, berättar Bengt.

Hittade spiken i uppvärmningen
Det var ett fullspäckat schema på Åby i helgen med V75, Hästgalan och kuskmatchen STL Champions när det var Mikaels tur att komponera systemet. Båda hade satsat 200 kronor var. Systemet inleddes med en spik till fjorton procent i form utav Kirby Starlake efter att Mikael sett hästens uppvärmning på banan.
– Micke tyckte att hästen såg väldigt bra ut. Det var en spik som vi inte hade hittat om vi inte hade varit på plats, förklarar Bengt.

Följde upplösningen vid staketet
Det blev därmed en bra start för systemet. Det rullade på i samma spår och i både den fjärde och sjätte avdelningen fick de in skrällar. Inför sista avdelningen hade de ett lås kvar på favoriten Indigo samt King of Everything. De gick då ner till banan från cafeterian som de hittills följt tävlingarna från.
– Det var tre goa gubbar som satt framför oss som visste att vi hade chans på sju rätt som sa: Ni kan väl inte gå nu? Jo, vi ska ner till staketet sa vi. Vilka hästar har ni då? Det ser ni därnere när vi vunnit svarade vi, skrattar Bengt.
Favoriten Indigo tog ledningen med King of Everything i rygg. När luckan kom blev det en spännande upploppsduell mellan dessa två som King Of Everything vann med knapp marginal.
– Sedan var det två tokiga som hoppade runt där, ingen kunde undgå att märka att vi vann. Det var en verklig upplevelse när man var på plats. Jag hade en bra kompis som tippade i lördags så man fick vara med om detta, säger Bengt.
Att King of Everything gick vinnande ur slutstriden gjorde stor skillnad på utdelningen, och vinsten blev totalt 210 634 kronor.
– Det blev ju max för vårt system. Det kommer in små vinster hela tiden. Men så här mycket har vi inte vunnit tillsammans tidigare, så det var roligt.

“Höra hovarna slå”
Efter vinsten tog de en taxi ner till tågstationen och åkte den drygt 20 mil långa resan hem.
– Vi var inte mer roliga än så, vi var rätt trötta när vi anlände till Landskrona vid elvatiden. Sedan sov vi gott, skrattar Bengt.
Kompisarna har redan spanat in att det snart är dags för Halmstad på V75 och planerar att åka dit i mars om båda är lediga.
– På den banan har vi aldrig varit tillsammans. Det kanske blir att vi tar en tripp dit.
Sedan blir det troligtvis en resa för Mikael och Bengt har redan hunnit investera i en rejäl bas till sitt hemmabiosystem.
– Så jag kan höra hovarna riktigt slå mot marken när vi sitter där och kollar.

Julia Björklund