Jimmy Takter tar time out

,

En av världens främsta travtränare, Jimmy Takter, tar time out från travet.
Anledningarna är hård press och motivationsbrist efter 35 års arbete.
– Jag har levt under hårt tryck och känner inte samma motivation längre, säger Takter.

Jimmy Takter, 57, har en oerhört framgångsrik karriär att se tillbaka på och har vunnit otaliga storlopp i USA men även Elitloppet och andra storlopp i Europa. Han har blivit utnämnd till Årets Tränare i USA sex gånger men nu berättar stjärntränaren i en intervju med Harness Racing Update att han tar time out från travet.
– Jag ska inte göra någonting under 2019 och därefter får jag se vad jag ska göra. Helt enkelt behöver jag tid på mig innan jag bestämmer vad jag ska syssla med, säger Takter till Harness Racing Update.

“Jag är inte alltid en stark person”
Takter säger till tidningen att han är sliten efter att ha arbetat hårt under 35 år som tränare och under ständig press. Han har fått motivationsbrist.
– Jag har levt under hårt tryck och är inte alltid en stark person i alla lägen. Tyvärr har jag lätt för att komma in i depressioner och gå ner mig.
Jag vill ju vara med och kriga i toppen, men det kan jag inte hela tiden. Det har varit hårt arbete i 35 år och jag vill få bort stressen och komma i bättre form både fysiskt och psykiskt.
– Jag känner inte samma motivation längre och för att lyckas måste du vara väldigt motiverad. När hungern börjar tryta är det dags att göra någonting annat, säger Jimmy Takter som även berättar att hästarna kommer att tas över och tränas dels av dottern Nancy Johansson, samt av Per Engblom.

Kanal 75