Jätteskräll i Prix de Bourbonnais

,

Gu d’Heripre skrällde och vann Prix de Bourbonnais på Vincennes. Svensktränade Hail Mary hamnade helt fel i loppet och var tidigt slagen.

På söndagen kördes det tredje av fyra B-lopp, där de tre främsta gör anspråk på direktplatser till världens tuffaste travlopp Prix d’Amérique som avgörs sista söndagen i januari 2024. 
Loppet vanns av skrällen Gu d’Heripre som innan loppet redan har en plats i det franska storloppet, efter en mycket stark prestation.
Hohneck tog ledningen och han fick verkligen bekänna färg. Loppet kördes i rena vansinnestempot, 1.08/första 1100 meterna och Hohneck gav upp 600 meter före mål. Gu d’Heripre travade stora delar av loppet i tredjespår och när Horsy Dream tog över hamnade Gu d’Heripre utvändigt och över upploppet klev han ifrån och vann säkert före Emeraude de Bais och Ampia Mede SM.
Vinnaren tränas av Fabrice Souloy som är fälld för dopning och avstängd att tävla i Sverige och Norge, men får tävla i hemlandet Frankrike. Souloy tränar även trean i mål Ampia Mede SM.
För svensk del tilldrog sig Daniel Redéns Hail Mary stort intresse. Den 15-faldige miljonären gjorde sin första start efter några månaders uppehåll. Hail Mary, som vanligt körd av Örjan Kihlström, hade ingen tur alls och hamnade i tredjespår första 1200 meterna innan han kom fram utvändigt ledaren. Efter den blytunga inledningen var Hail Mary tidigt slagen och var långt efter vinnaren.
– Det blev lite väl tufft det där. Det var inte alls som vi hoppats. Vi kom lite på vingel och resultatmässigt ser det dåligt ut. Hästen höll bra väldigt länge och var inte speciellt trött. Jag tror hästen gav upp, sa tränaren Daniel Redén efter loppet som redan siktar framåt.
– Nu tränar vi och så får vi se om han går ut i Prix de Belgique och då lär han vara bra mycket bättre och där ska han bara gå ett snällt lopp och eventuellt testa barfota.
Björn Goops Moni Viking skulle ha startat i loppet, men han hostade efter en joggingtur i fredags och fick strykas.

Klara för Prix d’Amerique 2024
San Moteur
Gu d’Heripre
Hooker Berry
Hokkaido Jiel
Izoard Vedaquais
Idao de Tillard
Emeraude de Bais
Ampia Mede SM
Jushua Tree (där har tränaren Jean Michel Bazire meddelat att hästen inte ska starta)